Bliv bedre til at motivere

Det er et meget overset element i ledelse nu til dags, at mange tror kontrol er nøglen til effektiv ledelse. De TALER gerne om motivation, godt humør, en flad organisation m.v., men i handlingens perspektiv viser det sig alt for ofte, at det kun er “viel geschrei und wenig wollen”…

Formelle organisationsdiagrammer

Det er en naturlig ting at en person SKAL stå for ansvaret – det overordnede ansvar for organisationen. Men i forbindelse med moderne ledelse vil det altid kunne betale sig at inddrage sine folk i beslutningsprocessen. Ikke at det behøver blive til “kollektiv ledelse”, men Den Lærende Organisation vil komme til at stortrives hvis IDEERNE fra folkene på gulvet bliver implementeret i den måde beslutningerne gennemføres.

Alle vil blive langt gladere hvis kommunikationen bliver dynamisk, fremtidsrettet og når alle lærer af hinanden. Det kan godt være at mange chefer tror processen er mere tidskrævende, men til gengæld vil alle fungere i en sameksistens som vil få ALT til at BLOMSTRE. Folk vil have færre sygedage og alting vil komme til at blive en smule sjovere når alle føler at de bliver hørt.

Derfor er nøglen til alle elementer i en virksomhed den effektive kommunikation. Ikke kun i salgsøjemed men ned igennem hele virksomheden. Så gem organisationsdiagrammerne til festlige lejlighed og sørg for at alle får lov til at blive hørt.

Carpe diem. 🙂

Leave a Response