Hvorfor nogle aldrig skriver en kommentar…

Det er faktisk ret tosset, men der er – desværre – en god grund til at nogle aldrig skriver kommentarer på blogs. Det er vigtigt at kende årsagen for at kunne modvirke effekten.

Dels er bloggen et nyt medie. Mange er ikke vant til den situation hvor en side opdateres jævnligt, og hvor man som læser får mulighed for at præge bloggens fremtidige indhold.
Dernæst er man på en blog “udstillet” hvis man skriver sit fulde navn eller sin URL i kommentar-feltet. Det har mange danskere det åbenbart meget svært ved.

Hvordan kan du “vende” udviklingen?

Dels kan du direkte, i dine artikler på bloggen, gøre opmærksom på at du gerne vil have kommentarer. Du kan derved vænne folk til tanken om at du værdsætter deres feedback.

Yderligere kunne du huske på også at godkende indlæg som måtte være uenige med dig selv. Tænk på du samtidig har muligheden for at svare, men du samtidig viser at du er stor nok til at give andre plads på din blog. Med en vis balance, naturligvis. På min politiske blog havde jeg på et tidspunkt en person som forsøgte at snige nogle racistisk hadefulde kommentarer ind i en forbindelse som det vist kun var ham selv, der forstod.
Som dem der kender mig vil vide, så var jeg hurtig til at gøre vedkommende opmærksom på at dér trak vi linjen. Ikke alene kunne manden risikere at ødelægge Adsense-indtjeningen, men samtidig er der her i landet en vis tradition for, at man som blog-ejer har et medansvar for indholdet på ens blog. Også kommentarerne.

Derfor: hvis noget er strafbart, så ryd det væk. Men ellers er der ret vide rammer for debatten her i landet.

Leave a Response