Planer om WIFI – trådløst net — Læs denne bog først!

Jeg er ikke ét sekund i tvivl. Hvis du har planer om at etablere trådløst netværk, så bør du gøre dig selv den tjeneste at købe – og læse – bogen “Hacking Uden Snor” skrevet af Chill.

Bogen har nemlig den indlysende fordel, at den gør dig opmærksom på svagheder i dit trådløse netværk og viser dig præcis hvilke værktøjer du kan bruge for at efterprøve sikkerheden i dit netværk. De fleste monterer blot et netværk og håber derefter at f.eks. WEP-kryptering er nok til at holde ubudne gæster ude. Bogen forklarer kryptering m.v. i et letforståeligt og uformelt sprog. Ufatteligt flot talent at kunne gøre noget så teknisk så nemt at læse og forstå.

Bogens filosofi er både banal, men også genial, for princippet er, at jo bedre sikret dit system er, jo mere sandsynligt er det at en person med negative intentioner vil hoppe videre til et helt andet netværk. Mange gange tager det nemlig mærkbart længere tid at finde huller hvis de fleste allerede er lukkede. Faktum er desuden at når så mange etablerer åbne og usikre netværk, hvorfor skulle man så belaste sig med at angribe de mest lukkede?

Ligesom alle andre grupper mennesker, så er hackere også dovne, så de vil stensikkert surfe videre. Men du kan i hvert fald gøre dit til, at hvis de forelsker sig i at bryde ind, så kan du gøre det langt sværere.

Den fascinerende bog fås både som e-bog og som trykt bog. Du kan læse mere her: http://www.wifibogen.com/.

Hvis du følger alle rådene og gemmer alle links, så kan du holde dig rigtig godt opdateret.

God læselyst. 🙂

Leave a Response