Kun ét auktionshus?

Økonomi- og Erhvervsminister Bendt Bendtsen kom med en ganske forunderlig kommentar i fredags da SF’s formand, Villy Søvndal, ville overbringe ham en flaske whisky og en flaske champagne. Han sagde: “Det vil blive sat på auktion på Lauritz.com, og overskuddet vil blive givet til Kræftens Bekæmpelse”….

Ganske tilforladelig kommentar, ikke sandt?

NEJ!

Konkurrenceforvridning

Det kan være undgået hr. Bendtsens opmærksomhed, men der findes faktisk flere auktionshuse her i landet. Blandt dem jeg kender – og har brugt – er: QXL, Auc247.com og DanAuktion. eBay findes da også.

Det er ret typisk her i landet, at skulle spille smart, og ministeren kan jo glæde sig over jeg ikke var ansat som presserådgiver/spindoktor, for så ville jeg nok være nødt til at tale med lidt store bogstaver for at lære ministeren at være lidt mere opmærksom på, at det er mængden af små ord der tilsammen giver en hel sætning sin betydning — både på godt og ondt skal man kunne forstå sproget for at kunne bruge det rigtigt.

Hvad kan du og jeg så bruge det til?

Vi kan lære af andres fejl. Erkende at ved at være skarp nok til at opdage de små nuancer så bliver vi også bedre til at finde nicher, til at se uudnyttet potentiale, opdage nye vinkler osv.

Har du bemærket hvor forskelligt to marketingfolk kan beskrive samme produkt. Jeg gjorde det forleden da jeg fremhævede at “Comments In A Box” i mit perspektiv nok mest var for webdesigneren som ville gemme dette til sine projekter. Man skulle jo byde hvad produktet var værd. Havde jeg sat det til salg risikerede jeg jo, at jeg bagefter skulle revidere hvor meget produktet egentlig havde vist sig at være værd…. Havde jeg haft et anfald af pludselig bondeanger over kun at have betalt 0.01$ for det, skulle jeg jo betale en gang til, ikke sandt? 🙂

Hvis du en dag selv skal give en forklaring og en henvisning så sørg for at være så grundig i din forklaring som muligt. Det sparer dig en masse besvær bagefter, og du undgår at ende som værende utroværdig. Din online troværdighed afhænger i voldsom grad af hvad folk ville finde hvis de Googlede dit navn. Det har jeg skrevet om tidligere både her og på andre blogs…. Har du læst det?

Brug det du lærer. Det er altsammen små vigtige brikker i det store puslespil. 🙂

Leave a Response