Hvad der er sparet, det er tjent

Der er to væsentlige forskelle mellem at tjene penge og at spare penge. De forskelle jeg tænker på, er:

  1. En besparelse bliver ikke beskattetdermed er besparelsen, faktisk, det dobbelte værd i forhold til en indtjening. Hvis jeg overhovedet tør udtale ordet “topskat” i disse tider med valgrygter, så kunne man faktisk også sige, at når nogle betaler lidt over 60% i skat, ja så bliver besparelsen jo så bare endnu sjovere… 🙂
  2. Du behøver ikke arbejde for at spare penge. Du kan spare penge når du køber ind, når du bestiller via internet, når du læser en spændende mail fra en som måtte være næsten lige så dygtig til at skrive som mig, etc. 🙂

Hvad har det at spare at gøre med at tjene penge på nettet?

Stor overraskelse: det er der rigtig mange der spørger om i mails m.v.

Kender du svaret? Hvis ikke, hvorfor gør du ikke det?

Det er ofte blevet sagt, at hvis folk stiger i løn stiger deres udgifter tilsvarende. Folk køber et større hus, kører i en dyrere bil, lever lidt bedre (og sjovere), får sig en bedre flaske rødvin end de ellers ville have gjort etc.
Det uhyggelige sker så den dag folk bliver syge. Der er nemlig mange som slet ikke har budgetteret med bare 2 måneder på sygedagpenge. Hvad nu hvis manden eller konen brækker benet? Seks uger i gips — hvis du er heldig.

Derfor skal du passe på udgifterne

Det er derfor denne blog mindst lige så ofte fokuserer på at spare tid og at spare penge, for du kan sagtens fordoble din indtjening, men hvis du også fordobler dine udgifter er du altså – desværre – lige vidt.

Glem ikke: det lyder så ufatteligt banalt, men hvis det var det, så var der ikke så mange tvangsauktioner, folk der måtte flytte fra hus og hjem, og som af hensyn til en potentiel RKI-registrering hellere vil sælge huset 100-150.000 (eller mere) billigere – bare for at komme ud af det med skindet på næsen.

Nød lærer nøgen kvinde at spinde

Det er så ganske sandt at vi er allermest kreative hvis vi er fladt på rumpetten. Selv de mest kedelige ingredienser kan med lidt snilde, kreativitet, krydderi og entusiasme blive til de sjoveste ting. Man havde på et tidspunkt et program der hed “Vis mig dit køleskab” som netop tog fat på denne sag. Folk fik, såvidt jeg kunne forstå, ikke noget forvarsel om hvornår de ville dukke op, og så blev der ellers lavet omeletter, pizzaer, whatever. 🙂

Nøden er samtidig den dårligste modstander i kampen for at tjene penge, for det kræver nogle gange en grundlæggende investering at komme i gang. Du KAN komme i gang gratis – med reklamebaserede domæner, navne der er længere end Peters epistler osv. Det mest smarte er dog, som det altid har været, at kunne komme ordentligt i gang, så man ikke skaber sig ét navn, som så bagefter skal flyttes, diskussioner osv.

Desuden har nogle en sjov prioritering. De har råd til ferien, men bagefter er de flade. Hvorfor ikke hellere drikke to genstande mindre på ferien – måske endda drikke lidt mere kildevand, som i øvrigt også er sundere – og så have lidt overskud når man kommer hjem? Folk køber toldfrit på vejen hjem fra charterrejser som om lakrids- og spiritusfabrikkerne var ved at opleve “storstrejke”. Det meste ender på sidebenene inden der er gået en måned… 😉

Folk må gøre som de vil. Imidlertid kan det blot ikke undre at nogle har problemer for når de lever fra løncheck til løncheck – helt uden luft i budgettet – så bliver det altså for surt.

Entusiasmen det vigtigste for at komme godt i gang

Det er derfor flere blandt os gør opmærksom på, at det er indstillingen der er så vigtig. Hvis du går ind til et projekt med en “øv”-indstilling, så vil det aldrig lykkes. Hvis du derimod tager godt fat, lytter til fornuftige råd, læser min (og andres) blogs, skraber viden og info til dig, så er du godt på vej.

Så mangler du bare at handle på den viden du ser. Det er dér forskellen kommer ind i billedet. Optimisme og entusiasme er ikke passive “goder” men hjælpsomme elementer i en god og aktiv tilværelse med fokus på at handle fornuftigt, og dermed skabe et overskud som hjælper med at klare ærterne når det engang imellem er tid til at spænde livremmen ind….

God weekend til alle. 🙂

Leave a Response