Vilkår for iværksættere

Hvis du nu skulle starte din egen autoreparation eller elektricitetsvirksomhed, ville enhver nybegynder kunne nævne værktøj og kassevogn som de første TO centrale elementer i din opstart. Dér er det intet problem at indse, at indsatsen koster blod, sved og tårer – både økonomisk men også tidsmæssigt.

Misforstå mig nu ikke. Det behøver ikke at være hårdt at starte op, hvis man har de fornødne kundskaber om hvordan f.eks. det første halve år normalt er. Til gengæld kan det være meget hårdt, hvis man falder for nogle af de ammestuehistorier som kommer fra andre – mange mennesker maler lidt FOR meget med enten den rosenrøde eller sorte palette… 😉

Det som de fleste falder på er hvorvidt de kan kontrollere (styre) det med pengesagerne. Når nu hjulene ruller, kan det – for nogle – være svært ikke at lade sig friste, når nu kontoen har en stor del momspenge f.eks.
Det samme gælder når store ordrer kommer i hus, og betales. Nogle har, fra deres tid som lønslaver, været så vant til at leve fra løncheck til løncheck, at det kan få helt uoverskuelige konsekvenser.

Det er den slags som e-bogen “Optimer din strategi” også skulle rette op på ved at målrette missionen med at være selvstændig. Selv da denne blev sat ned til halv pris skete der intet. En flad halvtredser er for meget…. Åbenbart. :’-(

Link: http://www.blunck.dk/tjenfritid/index.php/2007/02/14/ebog-optimere-din-strategi-hermed-udgivet/.

Men bogen bliver ikke dumpet. Tværtimod. Nu bliver den suppleret med yderligere indhold, og derefter trykt. Den danske befolkning er åbenbart stadig lidt for traditionelle med hensyn til e-Bogen som medie i forhold til det at sidde med noget i hænderne. Problemet med trykt materiale er alle de forbundne omkostninger (trykning, porto m.v.), og alt det besvær med hvis en bog eller et hæfte får et æseløre under transporten. Så skal der returneres, byttes, og fremsendes igen.

Teksten er skrevet, og nu får den en chance, så må vi se hvad der kommer ud af det…


Tilbage til emnet
Hvis du gik ned i din bank i ovenstående eksempel og fortalte dem, at du havde sagt dit job op, men at du ikke skulle bruge nogen som helst startkapital [og havde små midler på din opsparing], tror du så ikke din bankrådgiver ville frygte det værste for din strategi?

Hvis han er ven af familien, risikerer din kone at vide, at du er sindssyg længe inden du når hjem med en buket roser. 😉

Dér kan vi se det. Men hvad så med den virtuelle opstart? Du MANGLER information, du SØGER information. Hver gang du ikke FINDER den ønskede information, tvinges du til at lede videre, og videre, og videre….. Chancerne er faktisk ret store for, at du STADIG er i gang med at lede.

Derfor skal du gøre op med dig selv hvad du gerne vil. Du kan godt starte op uden at investere økonomisk, men så tager tingene bare meget længere tid. Du kan ligeså investere en masse, og blive fanget i en masse fælder.

Den bedste løsning var nu hvis du stilte et par spørgsmål i denne tråd i stedet for at holde dig tilbage, og fortsætte i tvivlen. Du ville FÅ et svar du kunne bruge. Dog siges det jo, at vi kun meget sjældent stiller et spørgsmål hvis vi allerede kender svaret (eller har en formodning om svaret).

Derfor stiller jeg spørgsmålet: Synes DU selv du GØR NOK for at komme ORDENTLIGT I GANG med at tjene penge, eller kunne du nikke den en ekstra skalle før du brokker dig over noget du TROR er umuligt?

Tænk over det. God weekend. 🙂

Leave a Response