Apple Rumors/News

rainbow

Mine tanker om MacBook Pro og apples skift til Arm

MacBook Pro 16 tommer i9

Specs
Intel Core i9 i9 9880H 8 kerner(16 tråde) 2.2Ghz op til 4.8 ghz
16 Gb ram 2666Mhz
AMD Radeon Pro 5500M med 4 GB GDDR6-hukommelse
16 tommer med nyt dual blæser design til at holde den store cpu kold

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg har haft denne fede maskine nu i Over en måned og jeg har flere gode og dårlige ting og sige om den.
Jeg har primært brugt den til Skolearbejde, Xcode, og videoredigering (final cut)

Det gode:
Den store CPU er computerens højdepunkt. Lige meget hvad man sætter den til klare den det hurtigt. Her snakker jeg klart om final cut pro hvor apple pro res render er fuldstændig fantastisk. Den rendere høj kvalitet med mulighed for flere indstillinger. På den Mac tager et 2 min klip med overgangeanimationer og 2 forskellige audio channels, introsektion, 1920×1080 osv. renderede den i pro res render HQ på under 40 sekunder. DET SATME GODT GÅET

Der har også været tid til lidt gaming på den. Den er blevet testest i de helt store titler som shadow of thomb raider(30 fps) høj indstillinger. Computeren bliver så varm at man ikke kan sidde med den på skødet.

Xcode har jeg også introduceret mig selv for på denne nye Mac. Det har været en lang læring proces hvor jeg har meget at lære endnu. Men selv virtualisering af iOS og testing af apps direkte fra Xcode er intet problem for denne Mac.

Hvis man skal snakke om gode ting ved denne Mac kan man ikke undgå at snakke lidt om dens display også. Den har en lidt andet højde-bredde forhold end de fleste andre pc’er. Den har et skærm forhold der hedder 16:10 hvor de fleste andre skærme (pc, tv, bærbar osv.) har et højde-bredde forhold på 16:9. Det gør at man har lidt højere skærm end man vil være vandt til. Og med dens 3072 × 1920 pixels 5,89 Mio pixels der det virkelig et flot display. Den har en lysstyrke på op til 600 nits. Det er også helt vild og den for så også HDR kvalifikation.

Det dårlige:

Af en MacBook med pris på 24.000 kr syntes jeg at den bliver alt for varm generelt. Der kan være flere grunde til det. Den første er selvfølgelig den store cpu i så tynd en Mac. og så har apple valgt at prioterere at maskinen er stille frem for aggressiv fan kurve. Man høre stort set kun blæserne rigtig når cpu’en når en temperatur på over 80. Det gør selvfølgelig at maskinen ikke er særligt god til gamling da cpu’en har sværere ved at opretholde en cpu hastighed på over 2.2-2.9 Ghz og gamling kræver høj Cpu hastighed på mindre kerner.

En anden ting jeg gerne vil nævne er apples nye valg at skifte til deres egne processor i sted for at bruge intel x86 arkitektur. Det er forståligt fra apples side at de ikke vil forsætte samarbejde med intel da intel er alt for ineffektiv aktitektur til mindre maskiner som bærbar.
Jeg tror personligt at apple får en kæmpe fordel ved at lave deres egne ARM chips. Hvis man ser på iPad Pros benchmark kan man se at den faktisk får et bedre resultat end den lille MacBook Pro.
Apple er kendt for deres mobil chips. i rigtig mange år har de været 1 generation foran arm snapdragon. så hvorfor ikke udvide og lave en større chip og så lave Macos kompatible med denne arkitektur. Jeg har valgt at sætte denne ting under “Det Dårlige” fordi der er en kæmpe usikkerhed om hvor vidt man skal købe en Mac lige nu og hvor lang tid er intel cpu’er i Macs enlig brugbar mere. De apps/programmer der bliver lavet til Arm er ikke kompatibel med intel x86. men apple har lovet 5 års support og opdateringer på intel x86.
jeg valgt at købe en nu da bootcamp ikke bliver en mulighed med de nye macs

Min samlede vurdering af min MacBook

Jeg elsker at bruge den vær dag og lige meget hvad jeg laver bliver det gjordt effektivt og uforstyrret i MacOS
jeg ville ønske apple kunne give forbrugeren lov til at justere FanCurves mere. så kunne man måske presse den lidt længere
Denne pc er ikke til gaming da displayet kun er 60Hz men jeg ved apple heller ikke målretter denne pc til den slags forbrugere

Comments are closed.