Hvordan slipper du af med skriveblokeringen?

Godaften og velkommen tilbage her på bloggen. I dag ville jeg tage et emne op, der for mange forfatterspirer er et meget omtalt emne. Den uforanderlige og ganske irriterende skriveblokering.

Forestil dig dette: Du sidder hjemme en stille aften og keder dig ganske forfærdeligt. Så du beslutter dig at tage din computer frem, og du vil skrive lidt videre på din historie. Men som du prøver at skrible nogen ord ned er klappen slået ned. Du kan ikke komme videre, det er som om du er drænet helt for at skrive, og du har mistet inspirationen fuldstændig.

Har vi alle ikke prøvet en sådan given situation? Jovist har vi da så. Her vil jeg så give jer mine fem bedste råd til at slippe ud af skriveblokeringen hurtigst muligt.

• Mind dig selv om, at det er okay at skrive noget værre nonsens for at sige det ligeud. Bare skriv på livets lyst uanset hvor dårligt det end bliver, bare skriv! For redigeringen kan du altid kigge på når du har hele historien skrevet ned. Oftest starter en skriveblokering fordi man har lukket lidt af for den kreative side og i stedet har åbnet og for ens redigerings mindset. Ens perfektionisme. Så skriv en masse, og lad være med at tænke videre over om hvor godt eller dårligt det er.

• Læs en masse bøger. Det er altid godt at blive inspireret og motiveret af andres værker. Oftest blomstrer ens kreativitet når man læser en bogm for så skal man forestille sig en masse scener. Derved får du åbnet op for kreativiteten, og så kan du igen sætte dig bag computeren og skrive videre.

• Se målet for dig. Vi vil alle rigtig gerne have en fysisk bog i hånden og tænke ‘jeg gjorde det sgu’. Så husk dig selv på, at du i sidste ende kan klappe dig selv på skulderen, og sige at du klarede dig igennem det, og du kan tilmed stå med dit eget fysiske eksemplar af noget du selv har bragt til verdenen via dine ord og tanker og kreativitet.

• Læg det helt til side. Nogen mennesker stresser over deres skriveblokering. Så er det bedre, at lægge det helt til side for en stund, se noget Netflix, slappe helt af og nyde ikke at skulle presse dig selv til for femte gang at skrive videre. Det vil hjælpe for dem, der stresser for meget over det. Men husk at vend tilbage til skrivningen igen inden for længe, for på et tidspunkt er du nødt til igen at få dig selv til at skrive, ellers kommer du ikke ud af skriveblokeringen.

• Spørg folk til råds! Er du totalt stuck i handlingen og aner ikke hvad der nu skal ske? Så brug al den hjælp du kan få! Det er okay at indrømme, at man ikke selv kan komme videre på egen hånd, så spørg en ven, familiemedlem, kammerat eller måske endda de sociale medier!

 

Håber virkelig mine råd kunne bruges bare en smule! Håber folk får en fortsat god aften/dag xoxo LineaLiv

Min onkels digtsamling som e-bog

Hej alle her på bloggen. Velkommen tilbage igen.

Min onkel har for noget tid siden selvudgivet sin digtsamling som E-bog på familiedomænet.

Der er ikke mange der har købt den, og det synes jeg er ærgerligt. Den er nemlig skide god, og han har en masse gode tanker og komme ud med. Derfor synes jeg helt bestemt, at i burde prøve og give den en chance.

Måske lærer i noget nyt ud fra hans visdom 😉

Den er heller ikke speciel dyr, under 40,- koster den, hvilket er enormt billig. I burde helt klart give den en chance, jeg er i hvert fald stor fan af den xx

 

KØB DEN HER: http://blunck.dk/visdomsord/

Digtsamling.

Hej alle her på bloggen.

Som få af jer nok ved har jeg for et stykke tid siden færdiggjort min digtsamling, jeg vil helst ikke fortælle titlen, da det bare er en arbejdstitel, og det er som sagt ikke sikkert, at det er den titel, jeg bibeholder. Derfor skal den helst ikke huskes for den titel.

Lige nu er jeg på udkig efter et forlag, der måske vil udgive min elskede digtsamling. Det kræver tid, men jeg har masser af tålmodighed. Og jeg kunne endda overveje at selvudgive.

Men i dette blogindlæg vil jeg benytte tiden til at fortælle lidt om det hele.

Jeg har egentligt skrevet en masse digte, som jeg har brugt nogen år på, til sidst indså jeg så, at de alle hang sammen, og så valgte jeg at samle dem til en digtsamling. Så fik jeg også tilføjet nogen flere. Alle handler de mere eller mindre om ulykkelig kærlighed, om det at være teenager, om episoder i mit liv der har været både godt og skidt og meget andet.

Jeg har lagt mit hjerte og sjæl i den digtsamling, og jeg har egentligt altid haft meget på hjerte, og har tit fået at vide af folk, at jeg er meget poetisk og dygtig til det.

Nu til inspirationen for idag:

Er du igang med en bog? Så kast dig ud i det. Sæt dig ned i hvert fald 20-30 minutter hver dag punktligt, og få den skrevet færdig. Det er helt okay at skrive skrald, så længe man er brilliant (eller i hvert fald dygtig) til at redigere den. Kan ikke huske hvor citatet er fra. Men i hvert fald har jeg brugt det meget. For under min skrivning stopper jeg op, for at redigere, hvilket er dumt. Så stopper man kreativiteten, og går i stedet over i perfektionismen. Det bliver der ikke meget bog ud af.

Hvis du har skrevet en bog færdig, ja så aldrig mist modet. J.K Rowling fik mange afvisninger for sin serie om Harry Potter, men en dag var der et forlag, der ville give hende en chance, og idag er hun verdenskendt. Bliv ved!

Tak fordi i brugte tid på at læse dette lidt rodede indlæg. Mine tanker kan til tider godt være meget rodede xx

– LineaLiv

Forfatterdrømmen

Hej alle her på bloggen.

I dag skal vi snakke om de mere urealistiske drømme, og om hvordan man kan håndtere dem.

Jeg har længe gået med drømmen om at være fuldtidsforfatter, men sådan noget kræver en stabil økonomi man kan leve af – hvilket jeg langtfra kan. Så hvordan når man det mål?

Der er ikke noget rigtigt eller forkert svar til det spørgsmål. Faktisk må man blot springe sig ud i det, og finde den metode der passer bedst til en selv.

Jeg har valgt og tage den sikre vej – tage en anden uddannelse mens jeg skriver på mine værker. Det kan godt være træls og lave noget, man ikke rigtigt har lysten til, men tænk på det endelige resultatet, se målet for dig, og du vil have styrken, du ikke regnede med, at du havde indeni dig.

Jeg har indsendt en digtsamling til et forlag, og de har desværre ikke svaret tilbage selvom der er gået alle uger, de sagde ventetiden ville være. Det er også som sådan fint nok, for de har sikkert travlt. Jeg giver dem i hvert fald to uger til, hvor jeg lige skriver til dem, og spørger hvad der sker – og ellers må jeg jo indsende til et andet forlag – for den digtsamling betyder en stor del for mig, og jeg vil meget gerne have den trykt så andre kan lære noget af mine inderste tanker og de hverdagsproblemer jeg har dealet med.

Til det endelige spørgsmål: Er der nogen af jer kære læsere, der går med en lille forfatterdrøm – og er der nogen der faktisk er blevet udgivet?

 

With love xx

THE ALIX THILLER SERIES af Cyril Malka

IMG_0015 IMG_0019

 

Hej igen – og velkommen her tilbage på bloggen.

Der er gået noget tid siden sidst, og nu går jeg altså ikke på gymnasiet mere. Som jeg skrev i mit tidligere indlæg er din retning ikke forudbestemt, og der kommer disse tidspunkter hvor du finder noget andet du hellere vil. Jeg er nu skiftet over til kokkeuddannelsen på kokke- og tjenerskolen, Selandia. Men nok om det, det er ikke hvad dette indlæg skal handle om.

Min onkels gode ven, Cyril Malka er igang med en thriller serie. Han har skrevet tre bøger, og er igang med den fjerde på nuværende tidspunkt. Jeg har lige læst 1’eren, og går hurtigst muligst igang med 2’eren.

Jeg ville bruge dette indlæg som mulighed for, at få jer med på vognen og købe denne fantastiske serie, som er en debut på Cyril Malka’s forfatterrejse.

1’eren var skrevet til perfektion. Den lever op til Dan Brown, og andre dygtige forfattere. Den er dog udelukkende på engelsk, men lad ikke dette afskrække jer.

I kan på billedet læse bagsideteksten. Grundlæggende handler serien om David Alix, som er en detective, og i denne fantastiske første bog til serien læser vi en henrivende fortælling om mennesker, der dukker op i en skov og andre steder, deres mund er syet sammen med syv sting. Deraf navnet Steven stitches, og der er også sket andre ting ved deres krop. Ører skåret af, læber skåret af, og diverse andre ulækre ting.

Alt hvad man tror der sker, bliver vendt på vrangen. Jeg laver ingen spoilers, men det bliver virkelig vendt op og ned. Han skriver på en helt fantastisk spændende måde. I denne bog er det udelukkende Jehovas vidner der bliver brutalt dræbt, og der er en grund, som i vil finde ud af, ved at læse bogen. Jeg smider selvfølgelig et link til Amazon, hvor i kan købe serien.

Dette blogindlæg er alt rigeligt for nu, for ellers ender jeg med at afsløre ting i historien, i selv bør opleve som læser.

Må i have en fortsat god weekend herfra, xx Linea Blunck.

Første bog: Seven Stitches: https://www.amazon.com/Seven-Stitches-Alix-Thriller-1/dp/1515200418/ref=sr_1_5?ie=UTF8&qid=1491056866&sr=8-5&keywords=Cyril+Malka

Anden bog: Smile of death: https://www.amazon.com/Smile-Death-Alix-Thriller-Book-ebook/dp/B01BTWG8TY/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1491056866&sr=8-2&keywords=Cyril+Malka

Tredje bog: 1.000 cuts: https://www.amazon.com/000-Cuts-Alix-Thriller/dp/1543234429/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1491056866&sr=8-3&keywords=Cyril+Malka

Og selvfølgelig kommer der en 4’er ud på et tidspunkt.

#reklame

Hvis der ikke er en plan A eller B, er der resten af alfabetet.

Jeg tror sagtens, alle kan relatere til det evindelige spørgsmål om: Hvad vil du lave, resten af livet?

Det er et af de mere svære spørgsmål at svare fuldstændigt. For lige nu vil du måske være håndværker, men du ændrer dig hele tiden, så næste år vil du måske være civil ingeniør.

Jeg har altid haft den plan A, at jeg gerne vil være forfatter, og blive udgivet. Dog er jeg fuldt ud klar over, at jeg er nødt til at uddanne mig til noget andet, som jeg kan arbejde med, imens jeg venter på det store gennembrud.

Jeg har derfor besluttet mig, at journalistikken må være det, der ligger tættest på forfatter, og dermed tættest på det jeg vil være. Men vil det virkeligt være det, jeg vil være resten af mit liv? Svaret er nej.

Jeg vil som sagt gerne være forfatter, og derfor må jeg bare knokle hårdt, for at den drøm går i opfyldelse. Ellers ved jeg, at jeg resten af mit liv, vil arbejde med journalistikken halvhjertet.

Hvis du vil være astronaut, så spring ud i det! Opfyld dine største drømme! Ellers vil du, når du bliver gammel, fortryde at du ikke lyttede til dit hjerte, og tog et kæmpe spring uden faldskærm. For ja, der er højst sandsynligt ikke noget sikkerhedsnet. Men DU kan lave dit eget sikkerhedsnet!

Mit tip ville være, at finde en plan B. Derefter skal du tage den uddannelse, så du har den i baglommen, hvis du får brug for den. Derefter kan du prøve at uddanne dig som det du allermest ønsker, eller i hvert fald arbejde på det, imens du arbejder på din plan B. Som for eksempel jeg: Jeg arbejder som journalist, indtil mit store gennembrud som forfatter kommer.

 

Det var vidst alt rigeligt med vise ord til jer derude, nu må jeg jo ikke overdynge jer helt, og fortsat god dag 🙂

XOXO LINEALIV

STX – En ny begyndelse?

24. August 2016.

Velkommen til dette første indlæg på denne blog – Emnerne herpå vil mest være omkring mit liv, og måske vil der endda også være noget beauty-relateret..

Men i dette indlæg vil jeg skrive lidt om gymnasiet. Jeg er jo netop lige startet i 1.g. Er gymnasiet så en ny begyndelse? Ja og nej. Hvis du i forvejen havde problemer med det faglige, kan du ikke som sådan sige “Men vi starter bare forfra i gymnasiet og lære det der,” for du skal kunne nogle ting, som så bliver højnet i niveau. Men du kan få nye venner, bedre karakter, tage dig sammen, blive bedre til et fag og mange andre ting.

Jeg var ekstremt dårlig til matematik i folkeren, men nu har jeg allerede på under en måned lært matematik, jeg aldrig regnede med at kunne. Nogle gange vil du også opleve at lærerne på gymnasiet er bedre til at forklare dig tingene, så du lettere forstår det. Ikke fordi at folkeskolelærerne ikke kunne deres emne, men fordi at der på gymnasiet stilles højere krav til dig, så du er nødt til at forstå noget. Det er meget mere seriøst end folkeskolen. Selvfølgelig var folkeskolen også seriøs, men jeg har oplevet at folk fjollede mere dengang, og nu er de helt seriøse – og det undrer mig egentligt ikke.

I morgen skal jeg på introtur, måske vil jeg skrive lidt om det, måske ikke. Men der har folk i hvert fald en chance for at lære nye folk at kende, og hvis du er træt af at være under kategorien: “Den generte,” så begynd at tage initiativet til at starte en samtale, skabe nye venner og hjælpe folk.

Så ja, gymnasiet er helt klart en god mulighed for en ny begyndelse, og vigtigst af alt på gymnasiet: Mød velforberedt op til timerne. Lav dine lektier grundigt, og mød derefter op. Hvis du endda kan, så tag i en lektiecafé. Og så bare knokl derudaf.

God onsdag, derude!

XO LINEALIV