Syv års skriblerier…

Da jeg for over syv år siden startede denne blog, i marts 2007 faktisk, var missionen klar: afsløring af kristendommen for dem som var parate til at lytte.

Missionen er ændret. Jeg vil blæse på om nogen gider lytte. Dem som higer og søger kan finde indlæg her fra bloggen, som de enten kan inspirere sig til i forbindelse med skoleopgaver eller i deres egen konfirmationsforberedelse. Eller de kan være præcis lige så passive som flertallet af læserne har været. Det har ikke været mange kommentarer…

Der vil lejlighedsvis komme enkelte indlæg, men som du kan se, har der ikke været skrevet noget her på bloggen siden august 2013. Det har sine årsager. Emnet hænger mig lidt ud af halsen. Marx kaldte religion for ‘opium for folket’, og i den forstand at nogle bliver vanvittige af det, fik han ret.

Anstændighed, pli og moralsk troværdighed er energier som er åbenbare for enhver. Det behøver ikke kastes ind i doktrinære værker for at være ‘sandt’ eller ‘falsk’… Hyklere afslører sig selv, for de stiller gerne høje krav til andre, men efterlever dem ikke selv.

Det er i dét perspektiv, at man skal se hvorfor jeg ikke skriver så tit. Jeg gider ikke skrive om ligegyldigheder, og kristendommen er faktisk ufattelig ligegyldig i den forstand, at den dyrkes så bredt, at folk nærmest har deres egen version anyway.

De artikler jeg skriver tager udgangspunkt i selve teksterne. Det er der en del, der har haft særdeles svært ved at forstå. Derfor har de også gerne ville diskutere ud fra helt andre kriterier end det artiklerne handlede om, og det spil gider jeg ikke deltage i.

Jeg er, trods alt, blevet voksen. Jeg har rundet de 41, og tiden er ikke til ligegyldige diskussioner mere. Så vil jeg hellere hygge med familie og venner…

God bededagsferie til alle. 🙂

Leave a Response