Pavevalg er hemmelige…

I forbindelse med at Pave Frans I blev valgt og udnævnt efter Ratzinger, a.k.a. Benedikt XVI, abdicerede var der en kommentar på TV2 News fra en professor fra RUC jeg undrede mig en del over. Pavevalg er nemlig hemmelige som det fremgår af Wikipedia, men alligevel påstod denne ekspert, at den nuværende pave fik ‘næstflest stemmer sidste gang da Benedikt XVI blev valgt.’

Jeg undrede mig en del over, at journalisten ikke spurgte hvorfra han vidste dette, for det havde da været et meget naturligt spørgsmål. En kardinal som afslører selv det mindste fra et sådant konklave vil blive bortvist fra den romersk-katolske kirke, så det ville være noget af en satsning at afsløre noget – helt på samme måde som du næppe får ret mange til at sige ret meget om hvad der foregår på de forskellige niveauer i frimurerloger.

Så engang imellem kunne man godt ønske sig lidt skarpere journalister der vidste bare en smule så de kunne stille nogle lidt mere kvalificerede spørgsmål.

Leave a Response