Kristendommen vs. Islam

I fortsættelse af artiklen Den kristne selvforståelse kan det konstateres, at ganske som mange kristne ikke forstår deres eget udgangspunkt, så er der lige så mange som ikke kender islam. Det forhindrer dem ikke desto mindre i, at udtale sig ganske kategorisk på området, men det er der jo ikke noget nyt i, vel?

Du kan finde mange grove skriftsteder i det de kristne kalder “Det ny testamente” – og det udfordrer ganske mange når de først går i gang med at kritisere muslimer. Som jeg tidligere har beskrevet findes der f.eks. Islamisk Kristent Studiecenter hvor man netop forsøger at mødes med hinanden for at finde fælles forståelse. Ikke økumeni, men en bedre gensidig forståelse.

Men hvordan er det så gået i praksis med at lære og forstå den arabiske påvirkning?

Hvor mange véd f.eks. at det talsystem vi bruger er det arabiske talsystem? Det kan du læse mere om på Wikipedia i artiklen “Det arabiske talsystem“.

Hvor mange kender ikke den fænomenale smag af god kebab? Eller couscous?

Troen er kun én, blandt mange, dimensioner i et folk.

Vi begår mange fejl fordi vi ganske enkelt ikke aner spor om det vi udtaler os om, og derfor synes jeg det kunne være udfordrende at lade sig styre hvad vi skal tale om, gennem kommentarfeltet. Det var da en direkte udfordring, der vil noget, ikke sandt? 🙂

Leave a Response