Helgenkåring af Johannes Paul II

Det er tankevækkende at se hvordan vatikanstaten netop nu er i gang med processen for at helgenkåre Johannes Paul II. En pave som i lang tid gjorde alt hvad han kunne for at dysse pædofili ned, paven som ikke var spor interesseret i at tale åbent og ærligt om Vatikanets rolle i forhold til 2. verdenskrig, og i det hele taget en pave som på mange måder viste alle de negative aspekter ved kristendommen.

Fortielser og fornægtelser skaber ikke åbenhed, og fremmer bestemt ikke en sortering mellem får og bukke. Tværtimod får brådne kar lov til at fortsætte i embeder de ikke egner sig til, og hele den del af helgenkåringen er der ikke ret mange der fokuserer på. “Vi skal tale pænt om de døde” siges der. Spørgsmålet er imidlertid: hvorfor skulle vi fornægte alle de negative ting som netop skabte et syn på paven som fik flere til at løbe skrigende bort i skuffelse over en mand som påstår sig at være helligt udnævnt.

Det viser med al tydelighed hvorfor Luther gik til oprør mod den slags…

Leave a Response