Lær nye mennesker at kende

I dagens morgen-tv blev princippet om delebil diskuteret, og det skulle jeg jo mene var en succes i et lille land som Danmark. Vi påstår jo alle, at vi er hensynsfulde, et nært folk, og at vi nyder at møde nye mennesker. Men forholder det sig mon sådan?

Forleden aften hørte jeg på Nova FM et program hvor der netop blev talt om dette, og i det program fremhævede den coach de interviewede, at folk er meget indelukkede og låste. De glemte de små sprækker i facaden, såsom kontakten med naboen hen over hækken eller de samtaler der kan opstå når vi henter posten ude i postkassen.

Folk der kender mig ved, at jeg ikke forsømmer chancen for en hyggesnak. Jeg synes det er hyggeligt, og samtidig bliver vi opdaterede på at ægteparret over for stadig lever. Ingen grund til at det skal være en maraton-snak, men ikke desto mindre, at god nabohjælp bliver brugt i en tidsalder hvor samfundet åbenbart har meldt pas over for det individuelle hensyn. Ældre mennesker findes stadig døde i deres hjem, fordi der ikke er ret mange der bekymrer sig om hinanden.

Hvad mener du om samfundet? Er det vores politiske miljø som har gjort os mindre åbne over for hinanden? Eller kunne det være den lukkede tankegang som er sig selv nok, der gør, at vi glemmer de små ting her i livet?

Leave a Response