Den kristne selvforståelse

Det er sjovt at se den kristne selvforståelse, for når du begynder at diskutere kristendommen så går det hurtigt op for de fleste, at emnet er MEGET kontroversielt. Enhver uenighed modtages med nærmest orkanagtig vrede når der diskuteres et eller andet som ikke hænger sammen.

Hvorfor skal det dog være sådan?Sjovt nok vil de fleste påstå, at det kun er når andres religiøse standpunkt udfordres, at bølgerne går højt, men sandheden er en ganske anden.

Se f.eks. på børnemisbruget i den katolske kirke. Det har længe været tabu at diskutere det vanvittige i kyskhedsløftet. Hvorfor skulle en præst dog forblive ugift resten af livet når alle vil erkende, at sexdriften er en naturlig bestanddel af det at være menneske. Ikke alene det at være mand ELLER kvinde – ganske enkelt en del af det at være skabt som mennesker.

Helt tilbage til 1. Mosebog bliver det tydeliggjort at mennesket vokser op hos sine forældre, hvorefter det flytter ud og bliver “ét kød” med sin partner. Det “éne kød” er ikke noget “urent” som mange gerne vil gøre det til. Det er en del af selve skabelsen.

Mennesket vil altid gerne lave om på virkeligheden. Når systemet blev skabt som mand og kvinde, vil andre gerne lave det om (og her kommer emnet homoseksualitet ind i billedet, for pludselig skal livsformerne være mand og mand eller kvinde og kvinde)…

En ordentlig selvforståelse fordrer at du selv er i pagt med hvem du er, og hvad du står for. Hvorvidt katolikker vil berettige misbruget ud fra diverse påstande er DERES SAG. Men de kan ikke bagefter forvente, at alle andre skal forholde sig stiltiende til debatten alene fordi der er tale om såkaldte “enkeltsager”. Der er for mange enkeltsager til at det er tilfældigheder, og de fleste psykologer vil erklære sig enige i, at det er som en direkte følge af den seksuelle undertrykkelse at den slags overhovedet forekommer.

På helt samme måde som heteroseksuelle mænd, i krig, har vist sig at kunne leve med biseksualitet når der ikke var kvinder i nærheden. Det har også været tabu, men forekommer ikke desto mindre også – uanset om folk vil erkende det eller ej.

Leave a Response