Bogbrænding er ALDRIG acceptabel

Bogbrænding er ALDRIG acceptabel. Under nogen som helst form. Historisk ved vi, at nazisterne gjorde den slags, og senere har mange andre folkeslag fulgt lignende praksis, bl.a. også med bl.a. det amerikanske og danske flag under karrikatur-krisen. Den slags er den værste fornærmelse mod andre folk.

Nu har en kirke i USA, der kalder sig “Dove World Outreach Center” meddelt, at de vil afbrænde Koranen den 11. september – angiveligt som en demonstration af mishag over for angrebene mod World Trade Center og Pentagon…

Den slags adfærd kan kun have ét eneste formål: at skaffe sig opmærksomhed. Men sikke en måde at få det på… :’-(

Det er sørgeligt at se hvordan had og fjendskab kan få folk til at gøre de mest vanvittige ting – og bogbrændinger er absolut den mest sørgelige demonstration af egen manglende formuleringsevne.

I de vestlige samfund påstår vi, at vi accepterer andres ret til at have deres egen holdning. Men samtidig vil denne “kirke” nu altså også skære over 1 milliard mennesker over én kam. Sikke en generalisering!

At nogle opfører sig dårligt i religionens navn bør ikke få andre til at begynde at give køb på demokratiske værdier. Den slags aggression fremmer ikke forståelsen mellem folk – og kan næppe overbevise nogen om noget som helst, medmindre altså at de i forvejen er så rabiate at denne jesus’ ord IGEN skal misbruges til at fremme eget martyrium.

I Matthæus 24:9 står der: “I skal hades af alle folkeslag på grund af mit navn”, og dette bruger nogle således til at opildne sine medlemmer, for det må jo være det der er formålet når de vil afbrænde Koranen. På denne måde udsætter de sig selv for had – og det er tydeligvis også formålet…

Det mest underlige er, at når religion blandes med aggression så får det næsten eksplosive kræfter i nogle folks vanvittige tankegang. De vil åbenbart gøre hvad som helst, og opildner på denne måde til had.

Meget irrationelt og meget lidt gennemtænkt…

Leave a Response