Bogen “Ondskab”

Jeg købte for et stykke tid siden bogen “Ondskab” der er skrevet af Faderhusets leders datter, og jeg må sige, at læsningen er tankevækkende. Ikke alene fordi Ruth Evensen har opført sig meget dårligt hvis datterens ord står til troende, men også fordi omgivelserne har givet hende en så lang lunte som tilfældet er. Det ses blandt andet ved at anmeldelser henlægges i stor stil, og det kan godt undre HVIS datterens ord er i overensstemmelse med sandheden…

Rent kulturelt er det sørgeligt at Nørrebro blev center for en magtkamp om Ungdomshuset — en bygning som Faderhuset ikke skulle bruge, men som historisk har en hel del minder forbundet med Folkets Hus. Lad historien ligge, for det er alligevel alt for omfattende for denne blog at gå ind i.

Det principielle
Det principielle må være at notere sig, at det er meget naturligt at tage afstand fra en bevægelse pågældende har forladt. Men hvis ikke folk bagefter holder sammen så ender mange sager som påstand-mod-påstand, og i dét perspektiv går de skyldige fri samtidig med at ofrene måske mange år efter finder ud af, at de ikke fik bearbejdet de forhold de oplevede.

Mest tankevækkende er dog også den holdning de fleste har til sekter. Det er som om jo mere “anderledes” folk er, jo bedre står de, for ingen tør rigtigt vurdere rigtigst vs. forkert i forhold til sekterne. Det lever sekterne godt af — uanset hvordan ordet “sekt” defineres.

Der er nemlig mange penge i religion, og i den forbindelse behøver man ikke Google ret meget før det går op for én, at det rent faktisk er et område med meget spekulation i netop denne konfliktskyhed.

Leave a Response