Mange kristne er holdt op med at lytte

Det er efterhånden konstateret, at mange kristne er holdt op med at lytte. Jeg havde engang en mailkorrespoindance med en person der stod bag et arrangement hvor man ville undersøge palæstinensernes ringe vilkår. I objektivitetens navn tillod jeg mig at spørge til programmet samt hvorvidt man havde inddraget det faktum at mange af dem ikke blev hørt af sine egne. De stemmer jo på politik uden enten at kunne læse eller med en fuldkommen forvrænget forståelse af både samtiden og den geografiske realitet i hvilken de befinder sig.

Når nogen går ind og diskuterer PLO, Hamas og flere af de andre bevægelser med meget modsatrettede interesser, så taber mange tråden. Det er nemlig i forvejen svært at ville forstå mellemøstlige forhold, hvis man bruger et dansk perspektiv. Helt som det ville være meget svært at sætte sig ind i kinesisk politik med amerikanske briller. Eller for den sags skyld de russiske forhold, som udenrigsminister Hillary Clinton forsøger på netop nu.

Hvis palæstinenserne HAVDE været interesseret i fred var der muligheder for lang tid siden. Men realiteterne har været at mange arabere har ønsket jøderne var smidt i havet. Se blot på geografien i oområdet. De har SÅ mange områder hvor de kunne få deres helt egne forhold, men det handler altsammen om det mindste område overhovedet, nemlig Israel.

Når nogen tillader sig at have en holdning til den stærkt aggressive holdning som kommer frem når nogen tillader sig at forsvare Israel, så er der virkelig smæk i luften. Det er nemlig forfærdeligt for nogle danskere at høre ordet “antisemitisk” når vi tillader os at påpege, at manges perspektiv er MEGET enøjet i denne sag. Historisk daterer denne fejde sig RIGTIG langt tilbage. Ikke desto mindre bliver USAs invasion af Irak og senere Afghanistan nærmest til et lighedstegn med Israels rolle i manges perspektiv. Helt ude i hampen for at sige det mildt.

Derfor oprettede jeg for længst et domæne til kamp MOD antisemitismen, som kan ses herfra: http://judaica.blunck.dk. Jeg kan se, at der er en stigende interesse for emnet. Flere har også skrevet når de skulle lave skoleopgave, og det finder jeg MEGET interessant. Der ER en opblødning på vej, og mange er begyndt at lytte.

Men den generelle befolkning er hamrende ligeglade. Det rager dem en høstblomst. De reagerer først når problematikken nærmer sig deres egen hæk og/eller egen næsetip. For dem er forståelsen GRATIS fordi konflikten ligger langt væk. Globaliseringen er for disse mennesker kun et smart begreb. Deres lyst til at lære nye ting er for længst forsvundet fordi de ikke evner at se udover helt egne interesser.

Når vi så bagefter kan se, at mange sekter får fat på de unge mennesker så er det meget få der vil erkende, at det er deres egen konfliktskyhed og mangel på stillingtagen som får den “almindelige” vej til at synes noget kedelig. Set i dét perspektiv er det intet under, at mange sekter netop kommer med patentløsninger som tiltrækker de unge mennesker med handlekraft og iver efter at bruge deres ungdommelige mod og kampvilje…

Leave a Response