Pessimister har gyldne tider

Det er ikke engang løgn: pessimister har gyldne tider. Uanset om vi taler om økonomiske kriser eller folks personlige meninger om nye projekter, så er der én ting som desværre træder ALT FOR TYDELIGT FREM. Negative vibrationer tiltrækker sig alt for meget opmærksomhed — nærmest som fluer til l*rt… 😉

Jeg tweetede fredag denne tekst:

Funny: in ancient times prophets of doom were overheard. Noawadays, skeptics are world-famous… What’s wrong with people?
Oversat: Sjovt: i gamle dage overhørte folk dommedagsprofeter. Nu bliver skeptikere verdensberømte… Hvad er der galt med folk?

Hvorfor tænker folk sådan?
Hvorfor er der nogle, som hele tiden beskæftiger sig med negativ tænkning? Uanset om det er et nyt operativsystem [som f.eks. Google Chrome OS], et nyt produkt, en ny idé eller en ny arbejdsmetode?

Får vi betaling for at være negative? Nej, tværtimod. Faktisk er verden fyldt med eksempler på, at skeptikere har taget fejl. Ingen troede Microsoft ville blive en af verdens største på IT-området, og slet ingen ville tro at en søgemaskine kunne blive næsten lige så stor…

Er det mon vores kristne opdtagelse som i et vist omfang spiller igennem? “Du må ikke tro du er noget” er jantelovs-versionen af Paulus ord i Romerbrevet kapitel 2. Normalt skulle et træ kendes på dets frugt. Optimister kendes f.eks. på deres glæde, entusiasme og smittende humør. Men nu til dags er det tydeligvis det modsatte som får opmærksomheden.

Kan det, i dét perspektiv, undre, at vi har en krise netop nu? Nej, vel? Sørg for at sprede glæde omkring dig. 🙂

[Skrevet fredag middag, kl. 10:46]

Leave a Response