Kristendommens del af problemet

Under præsident Obamas tale, som gengivet på Religion.dk med kommentarer fra Naveed Baig, som du kan se herfra: http://www.religion.dk/artikel/328250:Bedste-blogindlaeg—Islam-er-ikke-en-del-af-problemet blev det retteligt kommenteret, at danske medier især fokuserede på Israel-delen af talen. Hele artiklen kan også læses i sin fulde længde direkte ved at klikke hér: http://www.religion.dk/artikel/328250:Bedste-blogindlaeg—Obamas-tale-udfordrer-os?all=1

Det skyldes FLERE forhold:

  • Danskerne er ahistoriske. Vi kan ikke fordrage at skulle helt tilbage til BEGYNDELSEN for at forstå forskellene mellem nationer og ideologier. Vi vil så gerne trække en linje i sandet, og tror derefter at verden tilpasser sig vores SIMPLISTISKE forenklinger.
  • Nyheder skal serveres i ultra-korte former hele tiden for at FASTHOLDE folks interesse. Se selv seertallene. Hvis der er en dybdegående dokumentar så scorer den mindre seere end en udsendelse om Paris Hiltons nye modedille…. Tankevækkende.
  • Mange er slet ikke parate til at se problemet på neutralt grundlag. Pro et con kan ikke vejes når/hvis folk ikke er parate til at lytte til hinanden.

Det må være op til præsident Obama at vise hvordan han forestiller sig fredelig kommunikation med alle grene globalt. Så længe kristne i forvejen ser alt med enøjet perspektiv med kikkerten for det blinde øje skal vi i hvert fald ikke forvente at Danmark bliver en del af løsningen, og derved er vi vel en del af problemet…

Leave a Response