Nye ritualer

Det er tankevækkende at læse, i Kristeligt Dagblad, at organdonation nu foreslås at få et ritual i kirken. Du kan læse artiklen online herfra: http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/309926:Kirke—tro–Organdonation-faar-sit-eget-ritual.

Hvad mon bliver det næste?
Skal der så også indføres ritualer når hr. Olsen vil have forlænget det tredie ben, eller når fru Olsen skal realisere sig selv med større bryster? Måske en maveskindsoperations-velsignelse også er på trapperne?

Det er særligt tankevækkende, at folkekirken ikke tager fat ved ondets rod. Hvis de savner deltagere til søndagsmøderne var det måske en idé at tage fat på selve indholdet i deres prædikener og møder frem for at opfinde nye ritualer i en ritualsamling som i forvejen har skitseret alt. Selv tekstlæsningerne er jo bundet så meget op at fornyelsen for længst er forsvundet.

God weekend. 🙂

Leave a Response