Jagten efter nye medlemmer

Underligt nok har forskellige præster forholdt sig meget isolerende i forhold til at “blande sig i verdslige forhold” — dette gjaldt blandt andet i forhold til børn og unges forbrug af stoffer og alkohol (hvor man frygtede at komme til at ligne Indre Mission ved at blande sig) og også aspekterne fra børnenes perspektiv ved skilsmisser. I flere tilfælde har enkelte præster henvist til det sociale system, pædagoger og skolen til behandling af disse ting.

Det ser nu ud til at denne holdning er ved at blive ændret når man læser Kristeligt Dagblads artikel “Folkekirken vil hjælpe teenagere i sorg“.

Dog kan det undre HVORFOR det først er nu, at præsterne begynder at åbne op for dette? Kunne det være fordi tallene for deltagelse taler sit tydelige sprog, og at det nu er tydeligt at mange unge mennesker BEVIDST FRAVÆLGER kristendommen når de i 7. klasse skal tage stilling til konfirmation vs. nonfirmation?

Så længe kirken ikke forholder sig ærligt til sin fortid, og ikke sørger for at undskylde og beklage den tidligere konfliktskyhed, så har de reelt ikke taget AFSTAND fra dette, og derved vil skeletterne forblive i skabet. Det er yderst vigtigt at spille med åbne kort, hvis det skal virke troværdigt, men det vil de jo næppe høre fra én som mig der allerede HAR taget stilling til kristendommen og dens mangler, som de fleste der læser denne blog vil vide.

Effektiv kommunikation handler netop om at få HELE BUDSKABET frem, men for at kommunikere MED folk må de i første omgang forlade denne “os og dem” holdning der isolerer præsterne (som en slags førsteklasse) fra “befolkningen”…..

————————————————–

Bemærk i øvrigt at religiøse sekter har arbejdet meget med relevante og nutidige emner for netop at tiltrække sig opmærksomhed og kapre medlemmer. Vil du vide mere om sekternes verden, så se mere her:

Leave a Response