Fundamentet

I dagens online udgave af Kristeligt Dagblad kunne man læse “Ny ledelse skal redde folkekirken” [Kilde: http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/294176:Kirke—tro–Ny-ledelse-skal-redde-folkekirken], og efter læsningen er jeg nødt til at komme med en lille kommentar.

Troen på, at man løser problemet ved alene at kigge på ledelsesstrukturen er meget velkendt. I artiklen nævnes flere steder hvor påstanden har været brugt – med varierende succes. Den fundamentale mangel på egentlig kildekritik og tro hos blandt andet præsterne havde vel også været relevant hvis der overhovedet skal kigges på HELE det egentlige fundament for den krise der ses og erkendes.

Det kan næppe undre at en organisation med så løst forhold til hvad skrifterne egentlig siger er i krise. Danmark ligger vist i front hvad angår friheder i oversættelsen af Bibelen, hvoraf den seneste (såkaldte 1992-oversættelse) overgår selv den indtil da groveste udgave, nemlig New International Version og/eller Good News Bible, hvoraf den sidste dog erkender at være en “hverdags”-udgave.

Så når de kristne ikke kender sit fundament handler det slet ikke om hvad der sker på bispekontorene eller i Kirkeministeriet men de facto om hvad der læres og hvilken adfærd der tolereres. Når præsterne ikke mere har nogen lokal autoritet som de havde i starten af det tidligere århundrede så er det klart at tingene sejler.

Hvis man vælger kun at kigge på kransekagefigurerne får man aldrig bugt med at det måske var selve kageopskriften den var gal med. Blot en tanke… 🙂

Leave a Response