Egypten som “bibelens vugge”?

Ifølge denne nyhed http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/288416:Kirke—tro–Egypten-er-Bibelens-vugge så skulle det ikke være muligt at have en bibel uden Egypten.

Den schweiziske bibelekspert Thomas Römer går endnu videre i artiklen, og det kan undre voldsomt at nogen kan være professor i et emne vedkommende tydeligvis ikke har en pind forstand eller hjerte for. Den tekstkritiske model, der læser Bibelen som om det var litteraturtimer i Shakespeare mistolker ethvert skrift i et forsøg på at virke troværdig.

Hvordan man kan få sig selv til at påstå, at jøder f.eks. skulle søge tilflugt i Egypten svarer til i moderne tid at sammenligne med nazismen. Hvis Bibelen skal forstås, bør den forstås ud fra en læsning af Bibelen som ikke bare piller en smule her og en smule der. Skal det være trofast over for Guds ord var det måske på tide, at forstå teksten som den står

Leave a Response