Ytringsfriheden i Irak

Nyheden i Kristeligt Dagblad om, at der nu er under 10 jøder tilbage i Irak samt at kristne bliver forfulgt af arabere i landet stiller flere spørgsmål end nogensinde ved strategien bag invasionen af landet. Interesserede kan læse nyheden herfra: http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/287922:Udland–Hoejst-10-joeder-tilbage-i-Bagdad.

Flere, herunder demokraternes senator Barack Obama (som fører i kampen om at blive demokraternes kandidat til præsidentembedet, og kun afventer konventets beslutning i august) havde for længst taget stilling til denne invasion. Lojaliteten gjorde, at flere blandt os støttede USA til at begynde med, men da konflikten trak ud, og det var tydeligt for enhver, at der faktisk slet ikke VAR nogen strategi, eller berettigelse for invasionen forsvand støtten. Barack Obama var modig nok til at stemme IMOD invasionen, og det fortjener han respekt for.

Hvis vi virkelig skal rende rundt som verdens politimand så er det vist på tide at få styr på vores egen ideologi før vi “missionerer.” Det er ikke kun i religionens verden at der missioneres. I politisk ophedede cirkler kan budskabet hurtigt blive en mission, og nogle er tydeligvis noget fanatiske i deres hårdnakkede benægtelse af hvor dum den invasion rent faktisk har vist sig at være…

Leave a Response