Biskopper splittede i sagen om tørklædeforbud

Der er intet overraskende i, at biskopperne er splittede i sagen om tørklædeforbud, som i realiteten handler om generel modstand mod alle former for religiøs beklædning i offentligt regi. Nyheden kan læses her: http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/286049:Kirke—tro–Biskopper-splittede-om-toerklaedeforbuddet.

I udlandet, herunder Frankrig, er det alle former for religiøs beklædning som er forbudt, og der er ikke forskelsbehandling, hvorimod sagen herhjemme er blevet politisk, og garneret med en hovedvægt på især tørklædet. Det skal siges, at der er lige så stort potentiale for en muslim til at kunne blive en dygtig jurist som det ville være for en person som støttede sig til jødedommen eller kristendommen.

Religionen er en privatsag, og det er det element der burde være profileret langt tydeligere. Når andre insisterer på at demonstrere deres livssyn [uanset om det er med et kors eller anden udvortes adskillelse] så vækker det ubehagelige associationer til den historiske baggrund hvor det dengang dog var et PÅBUDT tegn af statsmagten.

Vi må alle tænke os grundigt om. Enhver lovgivning som opdeler samfundet må betegnes som skadelig, og dét synspunkt er der ikke ret mange politikere der synes at råbe højt om. De som gør får godt nok ørerne i maskinen her i landet….

Alle læserne ønskes en god søndag. 🙂

Leave a Response