Hvorfor overdrive?

Jeg kan ikke helt undlade at trække en smule på smilebåndet når kristne skal vurdere deres Kristus’ udtalelser. I stedet for at vække til eftertanke, så vælges strategien hvor det åbenbare skal “bortforklares” for at undgå at konkludere som enhver tænkende person ville have gjort.

Du kan læse artiklen jeg tænker på herfra: http://www.religion.dk/artikel/285266:Spoerg-om-kristendom–Jesus-overdriver

Når denne Jesus siger noget vrøvl hvorfor konstaterer de kristne det så ikke bare og kommer videre? I enhver anden sammenhæng ved enhver at en roman er skrevet ud fra en bestemt tid, med forfatterens baggrund, en idemæssig sammenhæng osv. Men når det gælder kristendommen så er der åbenbart en slags “lukket kanon” hvor enhver selvstændig tankegang er deponeret for længst. Ikke engang originalbetydningen interesserer, men folk konkluderer gerne ud fra oversættelser der er knap 2000 år adskilt fra begivenhederne.

Intet under at kristne opfører sig ret ulogisk til tider. 😉

Leave a Response