Intolerance i kunstens navn?

Det er tankevækkende at læse om det romersk-katolske museum i Wien som blev kritiseret for at vise en homo-erotisk fortolkning af “den sidste nadver”, jvfr. http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/282573:Kirke—tro–Erotisk-Jesus-udstilling-forarger.

Tankevækkende fordi kristne netop fremhæver at andre religiøse grupper har meget svært ved at udvise tolerance når deres “hellige figurer” gøres til grin. Det er åbenbart lettere for kristne at gøre grin med en Muhammed-karikatur eller at komme med antisemitiske vitser end det altså er at forholde sig til et anderledes syn på denne tømmerdreng.

Forbavsende fordi vi i Vesten traditionelt har haft det syn på tingene at hvis man er uenig med sin forening, sit politiske parti eller andre grupper så melder man sig ud eller skifter forening. Sådan er det åbenbart ikke med de kristne. Dér handler det om at udstille enhver forargelse for at ophøje sig selv. Hykleriet får på denne måde mulighed for at komme til sit fulde udtryk.

Mon ikke kristne ville have gavn af at læse Ordsprogenes Bog der er at finde blandt de hebraiske skrifter eller Piet Heins gruk? Begge dele ville øge såvel tolerance som forståelse for dem som er anderledes end os selv, og kunne måske inspirere til intelligente modspil frem for det sædvanlige hylekor… 🙂

Leave a Response