Bede for Kina?

Når man læser denne nyhed http://www.kristendom.dk/artikel/282571:Globalt-nyt–Kristne-beder-for-Kina får de fleste nok den dårlige smag i munden, at mange kristne åbenbart tror “alt kan løses ved at påstå man har bedt for landet”… Laissez-faire tankegang i fuldt flor!

Desværre, faktisk. For rigtig mange græsrødder har fat i noget som selv den danske regering ikke har forstået, nemlig at folkemord og undertrykkelse ikke hører hjemme i en verden der påstår at ville fjerne diktaturer. Hvorfor går Vesten ind i Irak for at fjerne Saddam Hussein når der bagefter vendes det blinde øje til Mugabes udemokratiske valghandling, Kinas undertrykkelse af egen befolkning samt Tibet, Castros diktatur på Cuba etc?

Politik handler åbenbart om at visse ting tolereres så længe det er til gavn for magthaverne, herunder at man selv får fordele ud af at tolerere unoderne. Når fordelene forsvinder, eller der kommer for stor presseomtalen af dobbeltmoralen, så gøres der noget ved sagen — officielt i hvert fald.

Men bede for Kina virker ikke. Det gør til gengæld en boycut. Uanset om magthaverne vil stå ved det eller ej. Vi har som forbrugere også en direkte mulighed for at påvirke markederne med den måde vi handler på, og det bør vi naturligvis benytte os af. Direkte demokrati i folkets hænder om du vil. 🙂

Leave a Response