Darwin og racismen

Det er faktisk ret tankevækkende at læse artiklen “Darwin som alibi for racisme” som du kan læse her: http://www.religion.dk/artikel/268980:Internationale-synspunkter–Darwin-som-alibi-for-racisme

Det er nemlig ret morsomt at se, at mange danskere er ved at udvikle en meget xenofobisk profil, og i takt med dette ville kristne nok henvise til, at det er den mindskede tro på kristendommen som gjorde at folk flest henfaldt til darwinismen og en tankegang som ligner “survival of the fittest”….

Omvendt kunne man også sige, at kristendommens forsøg på at koble videnskab og tro/livssyn sammen har gjort at mange har sammenblandet en vis mængde evolution i troen på en skabelse under en eller anden form. Der skal gerne være nogle faste rammer og i stedet for at lade spørgsmålet om den egentlige og præcise skabelse være lige så åben som de første kapitler af 1. Mosebog, så vil folk gerne have tingene sat i system.

Nogle tør ganske enkelt ikke lade et spørgsmål stå åbent. Lad tankerne udvikle sig omkring spørgsmålet, formuleringen, baggrunden, hvad vi ved og hvad vi ikke ved få frit spil. Næ nej….. Derfor er mange rent faktisk endt med at være mere eller mindre småracistiske.

Man skal ikke kigge sig meget omkring her i landet for at genkende beskrivelsen. 🙂

Leave a Response