Moder Teresa i tvivl…

For de fleste kristne står Moder Teresa som det ultimative “ikon” for kristendommen. Hendes måde at ofre sig på er velkendt blandt de fleste. Hvor andre søgte indflydelse gennem diverse former for politiske magtkampe – enten på højt eller lavt niveau i den katolske kirke – så var Moder Teresa en trofast støtte, der havde verdens allermindste og allerfattigste særdeles tæt inde på livet.

Time har i sit nummer der udkommer 3. september en special cover-story med titlen: “Mother Teresa’s Crisis of Faith” som du kan læse her: http://www.time.com/time/world/article/0,8599,1655415,00.html.

Efterrationaliseringer

Det er ingen overraskelse at kristendommen vækker tvivl hos selv sine ivrigste tilhængere. Faktisk har det netop været særdeles morsomt at skue fra flere fronter at hvor man normalt gerne ser at folk helst ikke dømmer andre, så er selve præsteskabet blandt de første til at vurdere, sanktionere og udtale sig om hvorvidt en bestemt handling er i “harmoni” med den kristne ideologi m.v.

Kampånden ville være formidabel hvis det var militære kompagnier, men i den sammenhæng hvor kirken opererer så fornemmes der ikke nogen “indre ro” som tegn på en stabil tro. Det burde vække til eftertanke, ganske som det i hvert fald også ser ud til at have ligget Moder Teresa meget på sinde.

Leave a Response