Omskæringsdebatten – lidt flere detaljer om demokratiet…

Nu er nyheden om borgerforslaget mod omskæring kommet til udenlandsk presse, hvilket blandt andet kan læses på The Times of Israel. Nu KUNNE man tro, at det var et forslag, der var bred enighed om, når man KUN lytter til de mest højtråbende om emnet. Jeg har behandlet emnet på den politiske blog helt tilbage til 27. februar 2016 i artiklen med titlen Omskæring – en pseudodiskussion. Hvis ikke du har læst dén artikel, vil jeg varmt anbefale dig at gøre det, for særligt den ene kommentar fra en læser viste noget af det, som en del argumenterer med, nemlig varm luft…

Jeg HAR forsøgt at kommentere på en artikel på Intacts blog. Den blev aldrig udgivet. Det fortæller en hel del om hele borgerforslaget, for dels skal man huske på, at 50.000 underskrifter KUN er 1% af befolkningen. Den nuværende politiske situation er så betændt, at det bestemt ikke er populært, at bede om nuancering i debatterne om dette emne. Mange er så farvede af deres syn på udlændinge- og asylpolitikken, at de ikke længere tænker sig grundigt om – og det ALLERVÆRSTE er, at vi nu som nation risikerer, at flere vil opfatte os som intolerante antisemitter alene fordi sådan et forslag markedsføres som om det havde bred folkelig opbakning.

Som jeg skrev i min artikel ovre på den politiske blog, så afhænger MEGET af hvordan man spørger. Du kan nemt få et dramatisk resultat af en meningsmåling, hvis du vinkler dine spørgsmål ensidigt. Folk der læser min personlige blog vil vide, at jeg før har anbefalet YouGov, hvor du kan blive hørt i mange meningsmålinger. Denne anbefaling er til dels fordi du kan optjene en masse points, du bagefter kan bruge til gavekort, men det er da ikke fordi jeg på forhånd kan vide, hvordan ALLE spørgsmål vil blive stillet, vel? 🙂

Jeg er så dødhamrende træt af, at når jeg selv beskriver, at jeg er tilhænger af, at drenge selv skal have lov til at vælge – så tror nogle, at de kan overbevise mig om, at man skulle lovgive på området. Jeg bryder mig ikke om dén form for retorik!

Religion og politik er de to områder, hvor min bedstefar (farfar) havde så ganske ret. Det kan opildne folk i et omfang hvor de ikke kan tænke rationelt længere.

Jeg tror rigtig mange er konfliktsky på området, og derved bliver det insisterende argument det eneste folk hører – og så tror da pokker, hvis man til sidst kommer til at se noget så vanvittigt, som dette borgerforslag er udtryk for. At indtil videre 20.000 har signeret er på ingen måde nogen indikation af, hvad alle fem millioner borgere tænker om emnet, og dette uanset hvordan medierne ellers vinkler dén historie.

Endvidere skal man huske, at et borgerforslag kun påbyder, at det præsenteres for folketingets medlemmer. Det er på ingen måde nogen garanti for, at 90 mandater kommer til at bakke det op… 🙂

God dag herfra til alle, og snarlig god weekend.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *