Nej, jeg har ingen religiøse præferencer

Efter jeg i juni 2013 skrev artiklen Fornyet gennemgang af Torah, kunne der være nogle, der var i tvivl om min position på området. Det vil jeg gerne undgå ved at komme med en ordentlig forklaring.

Jeg har en fundamental læresætning jeg holder på, og den gælder at vi skal opføre os ordentligt over for alle – uanset farve, holdninger, køn, seksualitet eller andre kendetegn. En buddhistisk tankegang, som ikke har nogen præferencer over for nogen overhovedet.

Bloggen blev startet fordi antisemitismen ses over alt i den politiske retorik. Det bør imødegås. Historisk blev jøderne generet op til 2. verdenskrig, og er senere blevet det i mange andre sammenhænge. På lignende vis ser vi også i dag en retorik som nu tilsviner både jøder og arabere…

Det er en sørgelig udvikling, og åbenbart så ganske typisk europæisk, at vi slet ikke har lært spor af historien. Når man tillader sig at tale imod hadet, så hældes der en spand gylle ud over de folk, som påpeger det negative i denne udvikling.

Nogle kalder det civilisation – jeg kalder det forfald.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *