Forskelle mellem kristendom og jødedom

Der er et websted der har forsøgt sig på at forklare forskelle mellem kristendom og jødedom, og du kan finde det her: http://jesusnet.dk/index.php?special_id=21&svar_id=55.

I artiklen fortæller vedkommende selv, at “Der er en vanskelighed ved at svare på et sådant spørgsmål. For det første kan svaret let blive en fremstilling af egne holdninger som noget positivt og ‘modpartens’ som noget negativt. Så enkel er virkeligheden ikke, og ingen kan være tjent med et sådant svar.” Ironisk nok fortsætter vedkommende med at give en forklaring han selv erkender er netop “kristen”…

Hvorfor denne nysgerrighed over for hvad forskellene er?

Hvad er det personerne vil opnå?

Når du går ned til slagteren og bestiller kalvekoteletter er du vel ikke nysgerrig i forhold til at vide hvad forskellene er mellem kalve- og svinekoteletter, vel? 🙂

Guds Lov står fast. At en tømrer kom med nogle nye ideer og skabte en religion, som i sig selv indeholder mange afvigelser [som jeg i forvejen beskriver på bloggen Kristendommens Mangler] er jo ikke spor interessant hvis nogen virkelig ønsker at undersøge hvad jødedommen handler om.

Du er faktisk bedre hjulpet ved at lave en søgning på ordet Judaism med Google end ved at spørge en kristen. Netop det at vedkommende IKKE er jøde gør jo, at vedkommende er mindre kompetent til at udtale sig objektivt om sagen.

Faktisk er det muligt via iTunes U at få et langt bedre overblik over jødedommen også, for dem som ER interesserede… Underviseren HAR et udgangspunkt, som er jødisk i sin komparative analyse, og han siger det fra starten af. Han har til gengæld gjort en indsats for at FORSØGE at være så objektiv som mulig.

Anyway, var blot lidt overrasket over den slags spørgsmål folk stiller. Det svar du får afhænger meget af det spørgsmål du stiller, og til hvem. 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *