God artikel om Luther og antisemitismen

Jeg fandt i dag en god artikel om Luther og antisemitismen, som du kan læse her: Luther, Antisemitism and Scripture (på engelsk). I artiklen giver Gavin en god indikation af det farlige i Luthers tankegang, som netop senere var medvirkende til senere at give alibi til Holocaust.

Dette enten folk vil erkende det eller ej. Retorik har en konsekvens når folk gennemsyres af tanker som er tolerante mennesker fremmed. Når først en befolkningsgruppe nedgøres er der ikke langt fra negative tanker til negative handlinger. Det er noget kristendommen må forholde sig til, for ét er, at kristendommen påstår sig at udspringe fra jødedommen, men når bruddet er så voldsomt og beskrives så nedladende som det sker i det nye testamente, som de kristne kalder deres græske skrifter, så må det kaldes tankevækkende når intet af det har nogen som helst historisk validitet.

For at noget står i et religiøst skrift gør det jo ikke til den evigtgyldige sandhed, vel?

Dét er nogle af de ting lutheranere bør forholde sig til når de skal se deres skrifter for det de er. Martin Luther blev en antisemit…

Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *