Gode bøger om jødedommen

I dagens indlæg vil jeg gerne hjælpe folk på vej som måtte ønske at fordybe sig i jødedommen med nogle gode bøger for at introducere emnet. Først vil jeg anbefale nogle bøger på engelsk – og disse kan bestilles direkte på Amazon ved at klikke på det enkelte billede.

The Jewish Study Bible
Denne bog indeholder alle de hebraiske skrifter, og har tilpas stor tekst og en margen så du kan skrive noter. Hvis du f.eks. skal tale med en rabbi kan du vælge enten at skrive dit spørgsmål i margen (så du også bedre selv kan huske svaret bagefter) eller at indsætte en lille gul seddel. Disse fås i din lokale boghandel og er en glimrende måde at arbejde med teksten hvis du helst ikke vil skrive i bogen.

Teksten er en rigtig god oversættelse, og du vil lynhurtigt kunne danne dig et overblik over Skriften på et almindeligt niveau der kun kræver gymnasie-engelsk som minimum.

Complete Idiot’s Guide to Jewish History & Culture
Den jødiske historie og kultur lader sig ikke umiddelbart beskrive kort, men faktisk er det med denne titel lykkedes at give et overblik som vil give dig en bedre forståelse for hele Mellemøsten når du kender historien fra dette perspektiv, der sjældent er kendt af danske journalister og udenrigskorrespondenter, som ofte udtaler sig ud fra manglende viden og fordomme fordi den politiske korrekthed forbyder dem at sige tingene klart og tydeligt.

Complete Idiot’s Guide – Understanding the Talmud
Forståelsen af Talmud kræver en indføring i baggrunden og historien, og denne forståelse får du i denne bog der er yderst velskrevet, og nu udkommet i en nyere udgave end den jeg har på hylden herhjemme.

Complete Idiot’s Guide – Understanding Judaism
Serien her giver en god og grundig forklaring på jødedommen, som på glimrende vis introducerer hele tankesættet i jødedommen. Ikke at man kan give nogen entydig forklaring som alle nødvendigvis ville være enig i, men i hvert fald en indføring som giver et bedre grundlag for videre fordybelse i andre bøger senere.

Michael Baigent – The Jesus Papers
I denne bog har forfatteren, Michael Baigent, afsløret et af de største fupnumre, som netop omhandler tømrersønnen, Jesus. Mange har skældt Michael Baigent ud for ikke at være videnskabelig nok til deres smag, men det viser sig hurtigt en smule hult for dem som læser bogen, for kristne er normalt ikke specielt videnskabelige når det gælder deres idol.

På dansk: Simon Wiesenthal – Morderne iblandt os
Denne yderst tankevækkende biografi der kan købes gennem Saxo giver et godt perspektiv af den grusomhed der lagde grunden til Simon Wiesenthals lange kamp mod den antisemitisme der kom til udtryk under 2. verdenskrig, og advarer samtidig om at denne antisemitisme ligger latent lige under overfladen. Bogen vil med garanti få læseren til at søge efter flere bøger af Simon Wiesenthal, og kan varmt anbefales.

De fem mosebøger – Tora på dansk
Her er Bent Melchiors oversættelse som absolut anbefales hvis du gerne vil læse Toraen på dansk. Sættet kan købes for 375,- (plus porto) hos Mosaisk Trossamfund ved at klikke på dette link.


Jeg håber ovenstående literaturliste vil være brugbar for alle dem som gerne vil have en bedre forståelse af jødedommen. God læselyst. 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *