Vinsnobber vil hade denne konstatering. Je m’en fous! [Jeg er ligeglad på fransk] Korkproppen gør intet godt for vinen.
Der er mange der tror det gavner vinen, at der er korkprop frem for skruelåg på vinen. Det er en skrøne. Faktisk har der været år hvor korken har været så dårlig, at man ofte fik propper, der rådnede, og dermed ødelagde vinen.
Det er surt at skulle holde en fest, og så opleve at nogle af flaskerne er rævepis… 🙂
Det tager tid at åbne flasker til en fest
Endnu værre er det, når du skal holde en stor fest, for det er de færreste som kan åbne 30 flasker vin på under en time, hvis det er en vin med korkprop. Først skal indpakningen fjernes, hvorefter proptrækkeren skal skrues i proppen – og så trækkes op. Er du heldig, kommer proppen hel op – er du uheldig ender du med kork i vinen, og du SKAL snuse til hver eneste prop for at være sikker på vinen er ok.
Det er langt hurtigere at vride et skruelåg. Sorry, guys, snobberiet er ovre.
Jeg har for flere år siden besluttet, at jeg IKKE køber vin der ikke har skruelåg. Den eneste undtagelse ville være rødvinen Amicale – som før hed Amicone. Den passer ikke i min vinholder, så det er længe siden jeg har købt den, men den er så god, og er en Amarone i forklædning, at man kan være nødt til at lave en undtagelse, hvis man vil have den gode smag til den helt rigtige pris.
Det er ligesom debatten om BIB
Der er nogle som ikke kan fordrage Bag In a Box – måske fordi de tænker tilbage til dengang papvin kun var for alkoholikere, som bare skulle have en kæp i øret til den billigste pris. Mange vine kan faktisk være ganske udmærkede som fx Wanted, en rødvin på Zinfandel-druen – og fordelen er, at man kan have vinen længere end når du først har åbnet en ‘almindelig’ flaske…
Vin er som religion, sjældent noget man skal diskutere med de bedrevidende.
Sandheden er, at det som er nektar for mig måske er rævepis for dig – og omvendt. Dén virkelighed er der meget få, der forholder sig til, fordi de tror, at DERES smagsløg definerer hvad alle andre ‘bør’ mene om en bestemt vin.
Man kan ikke diskutere med folk, der har den indstilling at godt eller skidt defineres alene ud fra deres eget perspektiv. Man skal turde åbne ens sind for andre variationer og nuancer om et emne. Her er vin ingen undtagelse.
Fortsat god sommer til alle bloggens læsere. 🙂