Sexisme – vi skal fjerne skyklapperne!

Desværre findes sexisme i mange brancher. Alt fra sexisme i forsvaret til sexisme bag skærmen, og senest har DR udgivet en dokumentar om sexisme i musikbranchen.

Alt for mange har ikke lært af MeToo

Alt for mange har ikke lært af MeToo – og set i dét lys er det godt, at folk står frem, så der kommer spotlight på de sager. Man kunne håbe, at det ville ændre tonen og arbejdsmiljøet for de kvinder, som oplever denne sexisme.

Vi skal turde kigge på medier helt fra der hvor det hele starter, nemlig grundskolen.

Jeg husker, at vi i 9. klasse havde et spændende tema hvor lærerne også fremhævede hvordan skam og ulækkerhed blev kædet sammen med menstruation. Et område vi drenge ikke selv var klar over, men vi taler altså midt-80’erne her. Der var en del reklamer i blade (før reklame-tv!) som gjorde en del ud af, at deres produkt var nemt og hygiejnisk.

Klip til handelsskolen, hvor man i Salg & service hørte udtrykket “sex sælger”. Når man som ungt menneske hører dette helt uden man forholder sig til, hvorfor man har ensrettet måden vi viser kvindelige modeller på, så sker der et værdiskred.

Det er IKKE kun på handelsskolen

Det er ikke kun på handelsskolen, at der sker denne form for ‘grooming’ af tænkningen. Det sker også med det litteratur-valg, der vælges på gymnasier og universiteter.

Når kønsstereotyper ikke udfordres, så er der meget, der passerer UDEN vi forholder os til det. Selv i gamle hæderkronede serier som Rejseholdet STARTER det hele med en sexistisk scene, som jeg slet ikke huskede fra de første gange jeg så Rejseholdet. Jeg skrev straks jeg opdagede det om det i en artikel her på bloggen i april i år, Finder altid nye detaljer ved gamle serier.

Vi kommer ALDRIG til bunds i den manglende respekt mellem kønnene, når vi ikke vil forholde os kritisk til det vi ser omkring os. Det er SÅ nemt at forholde sig med en tø-hø vits til alt, men lad os nu hjælpe de kommende generationer med at komme lidt højere op på evolutionstrappen… 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.