Bøllementaliteten må stoppe!

Det er en skammens dag, at landets statsminister bliver angrebet fysisk. Det hører ganske enkelt ikke hjemme i et demokrati!

Uenighed skal håndteres verbalt

Selvom vi i disse år nemt kan blive (berettiget) vrede over mange dårlige beslutninger fra en arrogant regering, så er der INTET der berettiger at bruge bøllemetoder.

Tyveriet af en helligdag (st. bededag), antydningen af at vi ikke er arbejdsomme nok og det manglende hensyn til vore svageste i samfundet mens der findes milliarder i råderummet er blot nogle blandt mange eksempler.

INTET kan nogensinde berettige vold. Det er et sprog, som ikke hører hjemme i et civiliseret samfund. Vi har lige fejret 175 året for grundloven – og det er på høje tid, at vi siger fra overfor de kræfter, som er voldsparate

Trusler om ballade ved Folkemødet på Bornholm

Det har også været fremme, at nogle vil skabe uro ved Folkemødet på Bornholm. Her vil man gøre det med argumentet om krigen i mellemøsten – noget der overhovedet ikke kan løses herfra anyway, og det uanset hvilken ‘side’ man måtte sympatisere med.

Man bliver så træt af, at demokratiet ikke forstås. Vi burde for længst have lært, at vi bliver klogere af uenighed. Men ingen bliver klogere af at slås, vel?

Hvorfor ikke gøre oprør med stil?

Hvis man VIL have sine pointer frem, så vis dog, at argumenterne er i orden. Skab et fundament for noget seriøst og vedvarende. Had og store demonstrationer hvor der bagefter skal ryddes op efter kæmpe svineri er IKKE at gøre oprør med stil.

Jeg er klar over, at jeg i unges øjne bare vil fremstå som en halvgammel idiot. Det er fordi erfaring taler sit eget tydelige sprog. Jeg tør godt sige min ærlige mening, og jeg står op for den, også i de tilfælde, hvor jeg ikke nødvendigvis har et flertal bag mig. Den slags ærlighed er det, som gør forskellen mellem medløberi og så at forsøge at løfte ens samtid.

Jeg nærer ingen illusion om at være noget specielt – tværtimod. Jeg ville faktisk rose, hvis den nye generation HAVDE formået at skabe revolutioner. Der er brug for det på flere områder, herunder klimaet. Dog er der en tendens til, at man altid vælger yderligheder. Enten skal folk være veganere og leve i fuld askese og ellers skal man afvise alt, hvad der foreslås af det klimafornægtere kalder ‘klimatosser’. Det er den form for grøftegravning, som kan skabe en frustration, som udløses i usaglig adfærd. Denne psykiske sammenhæng er ikke ny. Dog er det nyt, at nogen ligefrem er SÅ voldsparate, at de går fysisk til angreb på folk, de er uenige med – og derfor dette indlæg på min blog.

God weekend til alle. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.