Den iranske præsidents død i helikopterulykke

Det er lidt morsomt at se aktiviteterne med likes, når man skriver et tweet på Twitter.

En nyhed som den vi oplevede i går, hvor det blev annonceret, at den iranske præsident og udenrigsministeren er døde i en helikopterulykke vækker virkelig trolls på SoMe…

Jeg skrev disse ord som svar på nyheden fra TV2 News:

Frygtes? Jeg har MEGET svært ved at føle nogen som helst sympati for denne mand, der har undertrykt sin befolkning med sit antikverede syn på enhver, der udfordrer landets love.
Den iranske befolkning har meget at byde på – landets ledelse, not so much…

Kilde: https://twitter.com/henrikblunck_dk/status/1792189803670253912

Det fik indtil videre 18 likes, hvoraf lidt over halvdelen var højreorienterede Twitter-brugere, som ikke nødvendigvis læste hele tweetet. 🙂

Befolkningen god – det er landets ledelse den er gal med

Den iranske befolkning kan meget, faktisk rigtig meget. Der er mange tænkere, forfattere, digtere, kokke og håndværkere, som kan bidrage med så meget godt. Det er præsteskabet og den manglende frihed den er gal med. Når mindretal hænges enten fordi de udtrykker modstand mod regimet eller fordi de – i præsteskabets øjne – har en ‘forkert’ seksualitet, så kan vi som demokratisk sindede ikke sige det på nogen pæn måde, vel?

Iranerne har brug for frihed. Der er en grund til mange er flygtet fra præsteskabet. Volden og undertrykkelsen er åbenbar for alle, som har set de talrige dokumentarer om landet.

Det ER et problem at man ikke får talt objektivt om tingene. De geopolitiske implikationer er store, og her har vores afhængighed af olie her i vesten gjort os mindre kraftfulde i kampen om værdier som frihed, lighed og demokrati UDEN skel mellem folk af nationale grunde.

Vi BURDE kunne sameksistere!

Vi burde kunne sameksistere som mennesker på den samme planet. Vi MÅ og SKAL finde ind til et globalt samarbejde, hvis vi vil løse alle de vigtige udfordringer vores planet står overfor. Klimaudfordringerne lader sig ikke løse gennem flere konflikter.

Jeg håber derfor Iran besinder sig, når der skal vælges en ny præsident, så der MÅSKE kunne komme en lille åbning til nye diplomatiske relationer. Dog er jeg samtidig skeptisk, fordi der i mange fundamentalistiske kredse er en interesse i at tale fredsmuligheden ned, fordi det er nemmere at fortsætte den stridske stil…

Fortsat god pinse til alle 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.