Drugging i nattelivet – dokumentaren på TV2

Det er rigtig barsk at se dokumentaren Drugging i nattelivet på TV2. Som forælder kan man ikke undgå at tænke, at det kunne være sket for ens eget barn.

En vigtig del af dokumentaren er, at det ikke KUN er kvinder som bliver drugget, men at det også sker for mænd…

Rystet over politiets manglende lokalkendskab

Det må give en rigtig dårlig smag i munden hos Aalborg politi, at man fremstår som om man ikke aner spor om byen. Når man har en hel gade med værtshuse, så var det måske en god idé at få sig et overblik over, hvad der sker. Et nært samarbejde med initiativet Safe House er ikke ligefrem raketvidenskab. Det ville øge trygheden, og mindske sandsynligheden for vækst i brugen af stoffer, hvis det var sådan, at bagmændene rent faktisk fik ild i rumpetten…

Jeg har absolut nultolerance over for den slags. Dels fordi ufrivillig brug er livsfarlig, men også fordi det bare ikke er i orden at have en kultur, hvor drenge/mænd tror de kan bruge stoffer for at nå sine mål – uanset hvad disse måtte være.

Politikerne skal nok stå og råbe højt om højere straffe. Det er ren symbolpolitik, for de ved ligesom alle andre, at når mediefokus er væk, så forsvinder lysten til at gøre noget ved det med lige så stor hast.

Vi MÅ kunne gøre det bedre!

Alt starter med at vi giver vores børn nogle gode vaner. Det gør det nemmere for dem, at tænke og spørge hvis de er i tvivl om noget, hvis vi har gode traditioner for, at være åbne over for deres liv. Et gammelt ordsprog siger, at koen tit glemmer, den selv var kalv engang. Det er noget af det farlige ved forældreskabet: når man ender som den fordømmende type, som ved alt.

Tvivlen er nådegaven, som sikrer, at vi altid er nysgerrige på, hvad der sker i vores børns liv. Selv når de når voksenalderen, vil de altid være ens guld, men man er nødt til gradvis at kappe navlestrengen med den forhåbning, at man har givet dem de værktøjer, de får brug for resten af livet.

Forældres indsats skal dog også suppleres af en aktiv ordensmagt, som viser konsekvens, når folk ikke kan finde ud af, at opføre sig ordentligt. Det burde heller ikke være raketvidenskab…

God sommer til alle læserne af denne blog. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.