Et par uger efter valget

Det er ingen hemmelighed, at der nu er gået over to uger siden folketingsvalget 1. november. Ingen ved, hvad der sker i Marienborg eller Statsministeriet, men dog har vi fået at vide, at der foregår talrige forhandlinger med folketingets partier…

Det er en kæmpe opgave at forene de kræfter, der skal spille sammen, hvis man vil have en stabil regeringsperiode.

Politik er en barsk branche

Det er næppe nogen hemmelighed, at politik er en barsk branche. Hvis politik havde handlet om, at skabe løsninger sammen, så burde man for længst have fået et godt overblik, og begyndt at gå i realitetsforhandlinger. Præcis som i 2011 hvor det var ‘det sorte tårn’ der holdt mediernes opmærksomhed på stilke, så fornemmer man, at det er fordi man IKKE er enige om en fælles kurs, at det tager tid at finde ind til, hvad man egentlig vil.

Allerede nu er der ét folketingsmedlem som er blevet løsgænger efter en skandale i partiet, hvor en medarbejder (som menes at være pågældendes ex-kæreste) blev overfuset af dennes nuværende kæreste. I går meddelte et andet medlem, at hun forlader politik for at blive generalsekretær i Nordisk Råds ministerråd…

Når krybben er tom, bides hestene…

Det er ingen overraskelse, at man i flere partier har travlt med at finde andre veje. Når man ser en nedadgående spiral i forhold til ens partis mandattal, så er det sjældent, man bliver på den synkende skude, hvis man får chancen for at træde ind i en anden stilling.

Man er i en catch-22 situation. Uanset hvilken regeringsdannelse, der kommer, så bliver det et kompromis. Når 14 partier stiller op til et valg, så kommer der dels stemmespild, men bestemt også kannibalisering mellem partierne. Det giver en ret speciel stemning hvor det næppe er helt forkert, at påstå, at nye partilederes ego spiller en mindst lige så stor rolle som deres tydeligvis manglende indflydelse (i eget perspektiv) i den rolle de havde mens de var i det tidligere parti.

Landet har brug for mindre ego og mere samarbejdsvilje, hvis der skal skabes stabile løsninger

Rigtig god dag til læserne af denne blog.

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 18-21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.