Personlig udvikling – små skridt virker…

Det er ikke til at komme udenom. Det japanske Kaizen-princip om, at store forandringer skabes ved en kombination af små forandringer virker.

Jeg blev selv fascineret, da jeg første gang læste om Kaizen-princippet, og det tror jeg også du, kære læser af denne blog, kunne blive. 🙂

Hjernens modstand mod store forandringer

Hvis du læser bøger om hjernens måde at arbejde på, vil du hurtigt opdage, at hjernen foretrækker status quo. De vaner du har bygget er den måde DU helst vil fortsætte med at arbejde på. Det kan man så vælge enten at være bevidst om, eller fornægte, men det ændrer ikke validiteten af empirien.

Hjernen er ofte den største grund til den selvsabotage man ser hos folk, som fx gerne vil bryde med en usund vane. De kan have en nok så fint lyst til at bryde med en vane som rygning, men de fejler gang på gang. Det er der en meget god grund til. Hjernen agerer meget ulogisk, og hvis ikke du er bevidst om, hvordan du modarbejder dén selvsabotage, så vil du også fejle.

Vejen til succes – skab din fremtid

Selvom det lyder som en dårlig titel på en selvhjælpsbog, så er det rigtigt. HVIS du bruger den viden du kan få ved selv at læse om Kaizen-princippet, så kan du vinde over dårlige vaner.

En vigtig ting, når man skal bryde vaner, er, at hvis du falder i, så skal du ikke bruge tid på det. Du skal op på hesten igen, og videre. Gode vaner skabes og bygges – præcis som når du bygger et hus.

Du starter med et fundament – og det skulle gerne være solidt. Derefter rejses væggene, og taget skulle gerne sikre, at du ikke får vand i din bygning. Det giver alt sammen mening for alle, som har set, hvordan man bygger et hus.

Alligevel er vi mennesker ret tossede, når det gælder at bygge vores egne indre huse. Vi forsøger at sætte taget op længe inden vi har sikret både det solide fundament og væggene – og derfor har mange kursen mod at fejle, længe inden de når at gøre forsøget.

Held og lykke med læsningen om Kaizen-princippet. Vi ved, du kan, og som Obama sagde: “Yes, YOU can!”

God dag til alle læserne herfra. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.