Det giver stor glæde at hjælpe andre

Da jeg i dag havde været ude og handle, sad jeg og ventede på bussen, og en forbipasserende spurgte om bussen i modsat retning. Jeg slog straks op på Rejseplanen på min telefon, og han blev rigtig glad.

Jeg kan rigtig godt lide at hjælpe andre. Ikke for at prale, men ganske enkelt, fordi det giver god energi at bruge eget overskud på, at hjælpe dem, som ikke selv har informationer eller andet de har brug for.

Hjælpen har dog grænser

Jeg blev i går spurgt af en ung mand, som manglede fysisk ID i et lokalt supermarked, da jeg stod og ventede på, at kunne betale for nogle varer fra forhallen. Her måtte jeg dog melde pas. Der er grænser for hjælpen, og jeg medvirker ikke til noget ift enten spiritus eller tobak. Det handler ganske enkelt om, at den slags VIL jeg ikke hjælpe med.

Som forælder ved jeg, hvordan jeg selv ville reagere, hvis andre havde hjulpet mit eget barn – nu kun ét tilbage under myndighedsalderen, og derfor kunne jeg heller aldrig drømme om, at skuffe andre – og det uanset at jeg ikke kender pågældendes forældre.

Moral og etik handler i min bog om, at man gør det rigtige, uanset om andre kigger med. Den slags moralsk kompas skal bare være i vinkel hele tiden.

Det er ingen skam at være firkantet

Det er nemlig ingen skam at være firkantet, når noget går imod landets lovgivning. Det betyder ikke, at jeg aldrig er gået over for rødt eller kørt for stærkt. Jeg har betalt min andel af bøder, når jeg har haft en lidt for tung højre fod.

For mig var det faktisk en meget hjælpsom betjent som skabte hele forskellen. Jeg har nemlig prøvet at køre for stærkt mens jeg kørte taxa, og jeg slap med en advarsel. Det var jeg glad for, for hvis han havde været helt principfast, så havde jeg hilst på en kørelærer og en motorsagkyndig. 🙂

Den slags advarsler virker, og det er en af grundene til, jeg elsker at se Politijagt. Når Vlado – eller en af hans kolleger – giver en høflig henstilling, så kunne andre sige: “De burde få en bøde!” De glemmer bare, at det netop er den personlige kontakt som skaber forskellen. En bøde i e-boksen er bare noget, der skal betales, men flovheden, når man gribes i en handling som fx at køre for stærkt, så vækkes eftertanken – og det kan man bruge til noget. Det skaber den forandring, som intet andet kan gøre det…

Sjov kontrast på to dage

Det var en lidt sjov kontrast, at disse ting skete indenfor et døgn – eftermiddag fredag og sen formiddag lørdag, og jeg synes bare det var tilpas interessant til at blive en artikel her på min private blog for, at dele oplevelserne…

Jeg ønsker alle jer læsere en fortsat god weekend. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.