Vigtigt at være positiv i alvorlige tider

Da jeg i starten af marts skrev artiklen Foråret er på vej, ifølge kalenderen, hvor jeg skrev lidt om invasionen af Ukraine, så havde ingen forestillet sig, at vi stadig ikke ved, hvordan det her ender.

Mange sidder uden tvivl med en klump i halsen, mens de tænker om det her mon er starten på tredje verdenskrig…

Det er vigtigt at bevare det positive mindset

Faste læsere vil sikkert huske, at jeg insisterer på PMI – Positiv Mental Indstilling. Det giver os lysten til at håbe på det bedste, også selvom ydre omstændigheder nogle gange kan friste én til tungsind. Jeg tror mange i disse tider ovenpå en corona-pandemi kan være udfordret på deres livsgejst – og derfor er det vigtigere end nogensinde før, at være en opmuntrende kraft, hvis du har venner, som hænger lidt med næbbet.

Den gode nyhed er, at der er forår på vej. Hvis vi oveni dette altid stræber efter, at skabe smil omkring os, så kan vi være så heldige, at det inspirerer andre til også at se håbefuldt på fremtiden.

Det er når vi møder modgang – både egen eller andres – at vi opdager hvad vi er lavet af. Om vi formår, at bevare optimismen, selv når nogle opfører sig rigtig grimt. Hvis vi glemmer dette, kan det være svært at håndtere, når en invasion time for time skaber dårligt nyt, der løber ind på telefonen.

Nyhedsstrømmen ER blevet hurtigere end nogensinde…

Vi glemmer nogle gange, at før internettet gik der længere tid før nyhederne ramte os. Nu om stunder er det nærmest minut for minut, at der kommer nyheder om dødsfald, bombninger m.v. En yderst vigtig erkendelse for at bevare perspektiv på tingene.

Derfor: hjælp hinanden, og bevar håbet om, at tingene nok skal løse sig. Der er grænser for hvad vi selv kan påvirke, og weekendens indsamling til hjælp til Ukraine var et vigtigt signal om, at vi bekymrer os, og gerne vil hjælpe. Der er mange ting at tage stilling til, når konflikten er ovre, og 1. juni skal der tages stilling til EU-forbeholdet ift forsvarssamarbejde.

Fortsat god aften til alle læserne af denne blog. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.