Vigtigt vi lytter til nye generationer

Det er ingen hemmelighed, at jeg her til april runder de 49. Jeg må erkende, at jeg er ‘den gamle’ generation i forhold til de unge mennesker. De har en valid pointe, når de KRÆVER bedre seksualundervisning!

Der vil være mange, som – bevidst eller ubevidst 🙂 – misforstår de unge gymnasiestuderendes mission. Det burde ellers være nemt at forstå, og vi burde glædes ved, at unge mennesker tager imod ord som samtykke, MeToo og alle de andre ting, som er vigtige for at løfte seksualundervisning fra niveauet hvor man ruller et kondom på en banan…

Væk med fordommen om, at seriøse mennesker ikke taler om sex

Der er så åndssvagt, at vi i et land, der praler med at være det første til at frigive pornoen stadig har en fordom om, at seriøse mennesker ikke taler om sex. Det holder bare ikke.

Vi SKAL netop tale om sex, og vi skal turde tale voksent om det. Vi skal turde besvare de gode spørgsmål som enten vores egne børn stiller. Det samme gælder for lærere. De skal ikke være bange for, at besvare den nysgerrighed, som ALLE unge har i forhold til emnet.

Det kan godt være, at nogle bliver sure, når jeg siger det ligeud, men det forhindrer mig ikke i at sige det klart og tydeligt. Hvis ikke man kan tale åbent om sex, skal man ikke undervise i sex!

De unge fortjener, at det bliver taget alvorligt

De unge mennesker fortjener, at det bliver taget alvorligt. Det er et halvt århundrede siden, at man kritiserede seksualundervisningen, og der er ikke sket ret meget. Niveauet er for lavt, og det skal vi turde sige højt, hvis vi vil løfte faget…

Det er lettere komisk, at alle taler om andre religiøse kulturer, hvor kvinders seksuelle lyster ikke får frit rum at boltre sig i, mens vi samtidig lader janteloven presse folk væk fra, at tale åbent om emnet, som har undertrykt unge mennesker her i vores egen kultursfære.

Det er et emne, vi skal tage seriøst. Det kan ikke være raketvidenskab at sige det åbent og ærligt. Der skal være plads til alles lyst, så længe den udfoldes mellem folk over den seksuelle lavalder med samtykke til det, man gerne vil ‘lege’ med – også de ting, vi ikke selv forstår.

Den gode nyhed ved ting, vi ikke selv forstår er, at vi kan blive klogere. Der er så mange bøger, videoer og alt muligt andet, der er tilgængelig for alle, både skolelærere og forældre. Vi kan ikke blive dummere af, at blive klogere, vel? Lad det derfor være en fælles mission, at løfte den viden vi giver videre til de nye generationer.

God weekend til alle læserne af denne blog. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.