Alle har en historie

Jeg synes MyHeritage-reklamen vakte en sjov eftertanke. Jeg tænker på reklamen, hvor en person giver udtryk for, at være vegetar, men finder ud af, at en forfader var en stor kendt slagter.

Det er noget vi alle kan forholde os til. Nogle har krigsforbrydere mens andre har krigshelte i fortiden. Nogle har millionærer, mens andre har fattige kår i samme fortid.

Vi er alle forskellige

Vi er med andre ord alle forskellige. På både godt og ondt kan fortiden indeholde skeletter og/eller spændende historier, som gør os klogere både historisk, men bestemt også personligt. Jeg er klar over, mange ‘kun’ ser reklamen med humoristiske briller. Jeg synes slægtshistorier er spændende, fordi det åbner vores forståelse for hvor vi befinder os i dag.

Faste læsere af denne blog vil ikke blive overraskede over, at jeg er meget åben for nye input, og her udgør fortiden altid noget spændende. For andre er det ren fortid, og mange glemmer i denne forbindelse, at når man opdager noget man ikke vidste om sin fortid, så er det jo nyt, når man opdager det… 🙂

Vi må aldrig glemme egen autenticitet

Vi må dog aldrig glemme egen autenticitet, for vi står i egen ret her på planeten. Ingen skal nogensinde klandres for fortiden. Her tænker jeg især på en amerikansk dokumentar jeg så, hvor efterkommere med efternavnet Hitler oplevede stor fordømmelse fra folk i deres omgivelser. Mange vil naturligvis have en holdning til en person som kostede millioner af liv under 2. verdenskrig, på samme måde som folk har holdninger til så meget andet.

Spørgsmålet er bare om ikke vi skal anerkende, at det er os selv, der gør forskellen for hvem vi er, og hvordan vi agerer. Ikke fordi vi enten har gode eller dårlige aner i historien…

Jeg mener det er vigtigt, at vi lærer at være mere tolerante end ovennævnte eksempel fra den amerikanske dokumentar. Det er ikke alle med efternavnet Trump, der er lige så tossede som den tidligere amerikanske præsident, selvom vi naturligvis i pressen kun hører om dem, der bakkede ham op. Det skaber trafik, fordi det er kontroversielt.

Vi skal møde hinanden mere åbent

Vi skal møde hinanden mere åbent. Lad være med at lytte til andres fordomme, men dan dig din egen mening om den person, du møder. Nok er det sundt, at være skeptisk, hvis du KUN har hørt negative ting om en person – for din egen skyld. Men det kunne jo være, du ikke havde fået hele historien. Alt har jo to sider, og nogle gange er selv de mindste misforståelser grundlag for de skrækkeligste historier ud fra devisen fra HC Andersens eventyr, hvor en fjer bliver til fem høns.

Rigtig god dag til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.