Nogle har brug for terapi på SoMe-platformene

Det er nogle gange ret tragisk at se, når debatter går skævt på SoMe-platformene. Man kan tydeligt se, hvor to mennesker taler forbi hinanden, og i de fleste tilfælde kan man desværre ikke gøre noget for at redde situationen…

Vi glemmer vi har TO ører og ÉN tunge!

Vi burde være bedre til at lytte til vores modpart i en debat, og alligevel går det ofte galt.

Hvorfor går det så galt?, tænker du måske…

Det er som med dårlige skænderier i parforhold. Ingen kan rigtig huske, hvorfor det går skævt, men man husker bare, at når man siger A, så kommer angreb B, og så ender man i konflikt C, D eller E. Et mønster nogle gentager ganske ofte, og det er først den dag nogen kommer udefra, og siger folk ikke lytter til hinanden, at de vågner.

Men så kan man jo godt blande sig på SoMe, tænker du.

NEJ, for dér er forskellen, at egoet ofte er på spil på en meget ubehagelig måde. Nogle bliver først rigtig sure, hvis du påpeger, at de mangler faglig viden for at forstå en situation. Er det en kvinde du siger det til, så kan du være helt sikker på, at det bliver kaldt mansplaining – og er det til en mand, så er du ‘bare’ arrogant.

INGEN lytter til argumenterne, når først de er gået i fight-modus. Det er lidt som det sure ægtepar, der kører den sædvanlige drejebog. Så længe begge parter fortsætter mønsteret, så kommer det samme resultat.

Det gælder også ‘nysgerrighed’ – ofte sealioning i forklædning…

En anden strategi man skal passe på, er de nysgerrige, som elsker at iklæde deres forsøg på at afspore en debat, at de bare er ‘nysgerrige’. Du vil ret hurtigt opdage, at du spilder din tid, hvis du bider på denne strategi. For hvis du laver lidt søgning bagud, så viser det sig ret tit, at din nysgerrige spørger HAR spurgt om det samme før, og var knap så lydhør, når forklaringen kom. Det var ren provokation…

Derfor skal man tænke sig grundigt om, når man ser den slags online. Det KAN IKKE betale sig, at prøve at ændre dårlige mønstre hos andre. Hvis de gerne vil spilde tiden, så lad dem gøre det, uden de forstyrrer dig. Om du skjuler eller blokerer er dit eget valg. I det første tilfælde kan vedkommende ikke se, at du har ‘gemt dem af vejen’, hvorimod det sidste kan provokere en del af de provokatører, som vil bruge enhver lejlighed til, at misbruge alt hvad du gør.

Den gode nyhed er så også, at du får meget mere tid til at bruge en masse positiv tid sammen med folk, som fortjener din opmærksomhed. Sådan er det med gode netværk – det er dér hvor alle bidrager til fællesskabet med sine talenter, og kan få andre til at vokse!

God weekend til alle læserne af denne blog. 🙂

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 17-21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.