Tour de France snart ovre

Det har næppe undgået nogens opmærksomhed, at vi er midt i det franske landevejsløb, Tour de France. Blandt mange defineret som verdens hårdeste cykelløb.

Det går rigtig godt for flere af de danske ryttere, som TV2 har skrevet lidt mere om. Jeg har egentlig ikke fulgt så meget med, for jeg synes man i tidligere versioner mest har set angreb i løbet af de sidste 40 km, men r*vkedelig cykling helt frem til dette angreb. Det har været lidt anderledes i år. Der bliver gået til makronerne… 🙂

Sjovt da touren passerede Amboise

Det var lidt morsomt, da touren passerede Amboise, for vi har selv besøgt byen i sin tid. Det vakte positive minder. Når kommentatorerne derefter mishandler bynavnet med deres manglende kendskab til sproget er noget helt andet, for vi ved jo egentlig godt, at det franske er kinesisk for mange.

En anden ting jeg bemærkede undervejs var da de kom forbi Chateau du géant (kæmpens slot) i Saint-Guilhem-le-Désert. Historien/sagnet var noget anderledes end beskrevet fra studiet dernede, men jeg er godt klar over, det ikke er noget man tager specielt alvorligt. Det er trods alt også et cykelløb, og ikke historieundervisning i fransk historie. Jeg indrømmer, jeg er lidt pedantisk på området, men jeg kan godt savne en kommentator som Leth, fordi han trods alt lavede sin research før han kom med klogskab om landskabet undervejs. 🙂

Jeg har altid mest fulgt med i Tour de France for at se omgivelserne. Det er meget inspirerende, at følge med i landskabet fra dengang vi selv besøgte landet med børnene, som nu efterhånden er ved at blive voksne mennesker…

Hvis du gerne vil vide mere om det at rejse til Frankrig, så kan det være du vil følge med på France – Travelling to France, hvor jeg lejlighedsvis har opdateret med spændende ting i landet. Det har været noget mere stille under coronanedlukningen, men mon ikke der kommer mere i fremtiden?

Rigtig god dag til alle læserne af denne blog. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.