Den gode start på Twitter

Twitter logo

Faste læsere vil sikkert huske, at jeg har skrevet en del om Twitter her på bloggen. Jeg forlod Facebook for en del år siden, men har bevaret passionen for både Twitter og Instagram – den sidste dog med visse forbehold efter Facebook overtog ejerskabet af Instagram… 🙂

Dog var der i går en følger, som jeg mistænker for at være falsk. 0 tweets, 2 følgere og vedkommende havde fulgt 399 brugere. Ikke just den ideelle start på Twitter, vel?

Du skal skrive et par tweets FØR du begynder at følge andre

Det gode råd, som alle erfarne Twitter-brugere ville give nye brugere er, at du som minimum skriver et par tweets før du begynder at følge andre.

Der er en god huskeliste for den gode start på Twitter, som jeg vil dele med dig, hvis du gerne selv vil godt i gang.

  • Det gode brugernavn
  • Din profil
  • Dit profilbillede
  • Dit headerbillede
  • Fokus på indhold

Hvordan skal denne liste bruges? Find svaret her

Det gode brugernavn er dit førstehåndsindtryk på Twitter. Hvis du gerne vil fremstå seriøst, så er bøllebob34 næppe det rette brugernavn. [Jeg har ikke tjekket om brugernavne allerede findes – denne vejledning er alene et forslag til at komme godt i gang] Det er måske godt, hvis du er børnebogsforfatter, og din hovedperson hedder Bølle Bob…

Din profiltekst er næste vigtige element. Her skal du kortfattet beskrive dels hvem du er, men sandelig også hvad du interesserer dig for. Vær konkret, og giv folk, der tjekker dig en chance for, at vurdere om de har lyst til at følge dig, når du følger dem.

Dit profilbillede og dit headerbillede er også vigtige elementer på din profil. Det kan godt være DU mener det er klogt at være anonym, men det er bestemt ikke alle, der vil være enige med dig. Hvis du derudover begynder at tweete vanvittige ting, så ender anonymitet med at arbejde imod dig. Det kan du have mange meninger om, men du kan godt brokke dig over, at virkeligheden online er som den er. Det får du bare ikke ret meget ud af. Et tryk for Følger giver dig muligheden for ikke længere at følge dig, og så er vejen tilbage til flere følgere brolagt med våde (og glatte) brosten.

Sidst med ikke mindst: fokus på dit indhold. Du skal meget gerne give folk værdi ved at de følger dig. Hvis du ikke har noget at bidrage med, så spørg dig selv, om du ville følge dig selv?

Sortér i følgerne – før eller siden suger nogle bare FOR meget energi

Det er ikke populært, at nævne det, men jeg gør det alligevel. Før eller siden vil du møde forsøg på sealioning, nedladenhed (her for kvindernes vedkommende især mansplaining) og flere andre irritationsmomenter. Der er tre måder at reagere på:

  • Tag diskussionen – det elsker trolls
  • Stop diskussionen – det fjerner den negative energi ved at blokere
  • Ignorer – det kan gøre trolls desperate efter opmærksomhed

Hvilken strategi du vælger afhænger helt af dig. I starten har de fleste nok en tendens til, at forsøge at tage diskussionen, men lad det være sagt med det samme: du kommer til at spilde en del tid. Når først det går op for dig, at modtageren ikke lytter, så lad være med at fortsætte… Det at blokere er kontroversielt. Mange erfarne brugere vil aldrig blokere, men det kan absolut anbefales, når du rammer folk hvis retorik bare er så langt under lavmålet, at du ikke ønsker at spilde mere tid på dem. Når du ignorerer en person, så er der to typer: nogle giver op, når de ikke får svar, mens andre nærmest insisterer på, at gøre opmærksom på sig selv. Folk er forskellige ude i den virkelige verden, så hvorfor skulle de ikke også være det på #SoMe? 🙂

Stort tillykke til HM Dronning Margrethe II

Der skal herfra lyde et kæmpe tillykke til HM Dronning Margrethe II, som i dag fylder 81.

Rigtig god weekend til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.