Håber alle havde en god Påske

Jeg håber I alle havde en god Påske. Man siger jo, at julen var lige til påske. Om det holder i byretten skal jeg ikke gøre mig til dommer over. For nogle har påsken en religiøs betydning. For andre, som mig selv, ser jeg mere perioden som en god ferie, hvor man har chancen for at mødes i kammeratligt selskab.

Det er altid en udfordring, når der dukker emner op, som berører det religiøse. De fleste faste læsere af denne blog vil vide, at jeg også har en blog, der hedder Kristendommens mangler. Den blev etableret for, at dele ting, der dukker op inden for kristendommen. Min egen erfaring er bl.a. også beskrevet på bloggen Armstrongismen – Den ultimative blog samt den engelske version, der linkes til fra den danske blog.

Det irriterer mig grænseløst, når folk udtaler sig skråsikkert på et område, hvor de ikke har nogen egentlig (konkret) viden. Det ender altid i synsninger og mavefornemmelser, som ikke har spor med noget som helst at gøre. Det er ofte dem med de mindst gennemtænkte meninger, som råber højest. 🙂

Anstændighed kan ikke måles i doktriner, men i handling

Det er så nemt at sætte høje krav til andre, men langt sjældnere, at folk stiller samme krav til sig selv. Det er SÅ vigtigt, at man forstår, at man ikke forandrer noget ved at pege fingre ad andre.

Man ændrer verden gennem små skridt, og går selv forrest! 🙂

Så nemt kan det siges.

Hvis religion bruges til at tryne andre, så er den religion skadelig. Det gælder uanset om det er kristne, der vil genere muslimer eller omvendt – og ALLE kombinationer af religion indeholder et element af ‘os’ versus ‘dem’, som har til formål at gøre ‘os’ bedre end ‘de andre’…

Det er en nytteløs strategi.

Den effektive strategi er, at lade sit lys skinne som et eksempel. Det handler om, at gøre det rigtige, også når andre ikke kigger. Alle kan præstere skuespil, når der er publikum. Det er måden du reagerer på modstand, som viser hvad din inderste karakter egentlig er.

Hvordan gik DIN påske, kære læser? Smid en kommentar nedenfor, og vær med til at inspirere andre læsere af denne blog med DINE tanker.

Rigtig god dag til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.